Petru Tîmbur

Compensații pentru agricultorii afectați de calamități: AIPA vine cu câteva precizări

57
(reînnoit 17:29 08.09.2020)
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a recepționat până în prezent 1200 de dosare de la agricultorii care au raportat pierderi fabuloase. Ei au solicitat finanțare în valoare de peste 260 de milioane de lei.
Compensații pentru agricultorii afectați de calamități: AIPA vine cu câteva precizări

Despre aceasta a anunțat în cadrul emisiunii "Logica Puterii" directorul adjunct al AIPA, Petru Tîmbur.

Potrivit lui, din numărul total de dosare recepționate până în prezent, 1199 au fost depuse pentru diminuarea consecințelor calamităților naturale ce au afect culturile cerealiere de grupa I (secetă) și 21 pentru grindină.

"Cele mai multe cereri pentru obținerea compensațiilor au fost depuse în zilele de 25 și 26 august. Cu cât mai repede vor fi depuse dosarele, cu atât mai devreme agenții economici își vor primi compensațiile. Au fost și cazuri când dosarele au fost întoarse înapoi, deoarece nu erau toate actele în regulă sau agenții economici nu se regăseau în acea listă. Este important de menționat că cei care nu s-au adresat la timp către primării, APL-uri pentru a întocmi actul de constatare până la 1 iulie (secetă) și 20 iulie (grindină) nu vor primi aceste compensații", a subliniat Petru Tîmbur.

De menționat că depunerea dosarelor la AIPA a început în data de 10 august. Termenul limită de recepționare a dosarelor care vizează compensațiile pentru diminuarea calamităților naturale este de 18 septembrie curent.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

57
Tagurile:
dosare, grindină, secetă, AIPA, AIPA, agricultură, compensații
Tematic
Video - Un grup de agricultori merg să negocieze la Guvern cu autoritățile
Important pentru agricultori: Măsurile Guvernului privind producerea semințelor
Eduard Ciobanu

Obiectivele stabilite de APSM în următorii ani - detalii

21
(reînnoit 12:19 24.09.2020)
Jurnalistul Eduard Ciobanu a fost reales în calitate de președinte al Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM). Despre obiectivele, planurile și proiectele pe care își propune să le realizeze în noul mandat am aflat chiar de la el.
Obiectivele stabilite de APSM în următorii ani - detalii

Pentru a doua oară consecutiv, Eduard Ciobanu a fost reales în funcția de președinte al APSM. Jurnalistul ne-a dezvăluit că împreună cu membrii Comitetului Executiv a stabilit un plan de activitate pe care și-au propus să-l realizeze în următorii ani.

În acest sens, Eduard Ciobanu a spus că una dintre prioritățile pe care și le-a stabilit este să implementeze mai multe proiecte cu privire la promovarea presei sportive în rândul tineretului, întrucât puțini din generațiile actuale se lansează în acest domeniu.

"Avem și susținerea Asociației Internaționale a Presei Sportive din Europa, care a venit cu inițiativa de a organiza un seminar în care ne vom strădui să cointeresăm colegii tineri, dornici de afirmare și să le oferim ocazia să-și manifeste talentul și măiestria prin crearea unui sait sportiv – unul de calitate, care va avea un impact major asupra dezvoltării presei sportive", a spus interlocutorul.

Totodată, Eduard Ciobanu a menționat că lucrează la elaborarea unui proiect național de promovare a sportului și presei sportive, fiind în căutarea unor parteneri de încredere, care vor ajuta la realizarea acestui scop.

De menționat este că durata unui mandat pentru funcția de președinte al APSM este de cinci ani. Aceasta este unica instituție neguvernamentală care reprezintă interesele jurnaliștilor și cluburilor sportive din Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

21
Tagurile:
obiective, sport, presă


Загрузка...
Ana Carpovici

Serviciul 112: Unii apelanți devin agresivi - audio

34
(reînnoit 10:06 24.09.2020)
În ultima perioadă la numărul unic de urgență 112 sunt înregistrate tot mai multe apeluri cu abuzuri verbale din partea cetățenilor. Unii dintre ei devin agresivi atunci când trebuie să răspundă la un set de întrebări obligatorii din partea operatorilor.
Serviciul 112: Unii apelanți devin agresivi

Acum mai mult ca niciodată operatorilor de la Serviciul 112 le revine o misiune extrem de importantă. Aceștia sunt la datorie zi și noapte, fiind primii care primesc apelurile și coordonează toate intervențiile pentru cei suspecți sau infectați cu noul coronavirus.

Zilnic, fiecare operator primește sute de apeluri, iar preluarea operativă a acestora și transmiterea informației serviciilor de urgență pentru a interveni în timp real, înseamnă salvarea de vieți omenești.

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova specialistul în relații publice din cadrul Serviciului Național Unic de Urgență 112, Ana Carpovici, a subliniat că în această perioadă, indiferent de natura urgenței, toți apelanții primesc un set de întrebări obligatorii din partea operatorilor: dacă prezintă simptome asociate cu noul tip de virus COVID-19, dacă au interacționat cu persoane revenite de peste hotare și dacă au interacționat cu persoane diagnosticate cu COVID-19, cu persoane aflate în carantină sau dacă au revenit recent dintr-o călătorie de peste hotarele țării.

Cu regret, nu toți cetățenii sunt receptivi să colaboreze cu operatorii. Mulți dintre ei efectuează apeluri false, abuzive sau nonurgente, iar unii devin deranjați atunci când trebuie să răspundă la setul de întrebări obligatorii, specifice acestei perioade.

"Apelurile care nu necesită o urgență îngreunează eficiența operatorului, deoarece ele ocupă linia telefonică și de multe ori din cauza acestor apeluri au de suferit persoanele care cu adevărat au nevoie de ajutor. Mai mult, la sfârșitul conversației, atunci când operatorul acordă întrebări legate de coronavirus, unii apelanți devin brusc mai agresivi, ofensând demnitatea personală al operatorului", a subliniat Ana Carpovici.

În acest context, specialistul a adresat un mesaj tuturor apelanților, îndemnându-i la înțelegere, respect și colaborarea cât mai eficientă cu operatorul.

Codul Contravențional a Republicii Moldova stipulează amendarea în cazul în care persoana a efectuat o chemare falsă, însă o reglementare pentru realizarea apelului abuziv din partea unui apelant sau folosirea unui limbaj licențios, deocamdată nu există în legislație.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

34
Tagurile:
COVID-19, operatori, apeluri, 112


Загрузка...
Luis Suarez

Luis Suarez a părăsit Barcelona în lacrimi

0
(reînnoit 18:04 24.09.2020)
Chiar dacă era aproape de a semna cu Juventus, atacantul Luis Suarez va continua în Primera Division, urmând a juca la rivala catalanilor, Atletico Madrid. Barcelona a anunțat că cele două cluburi au ajuns la un acord pentru transferul jucătorului uruguayan.

CHIȘINĂU, 24 sep – Sputnik, Ștefan Ursu. Pentru Suarez, Barcelona va primi bonusuri de 6 milioane de euro. Astăzi la conferința de adio, lui Suarez i-au dat lacrimile. Luis plângea, de-abia putea vorbi. Avea alături familia, soția și cei trei copii.

”Barcelona a avut încredere în mine de la început, știind condițiile în care veneam, după greșeala făcută la Mondial. Sunt foarte mândru de ce am realizat aici”, a declarat Luis Suarez.

Transferat în vara lui 2014, de la Liverpool, pentru 82 de milioane de euro, deși era suspendat patru luni după ce îl mușcase pe italianul Chiellini la Campionatul Mondial, Luis Suarez a scris istorie alături de Barcelona. A reușit 198 de goluri în 283 de meciuri. 13 trofee a cucerit atacantul uruguayan în cele șase sezoane disputate în tricoul blaugrana.

Suarez va fi prezentat mâine la Atletico Madrid, unde va avea 9 milioane de euro salariu anual. El îl va înlocui pe Alvaro Morata, plecat la Juventus.

Luis Suarez a mai trecut pe la Nacional, Groningen și Ajax. Este cel mai bun marcator din istoria naționalei din Uruguay, cu 59 de goluri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Barselona, echipa, fotbal
Tematic
Incredibilul Ronaldo! Portughezul a intrat din nou în istorie!


Загрузка...