Daniela Burlaca

Actorii revin pe scenă: Primul spectacol prezentat de Teatrul "Geneza-Art" în aer liber

92
(reînnoit 14:19 04.08.2020)
Veste bună pentru toți iubitorii de artă. După o lungă tăcere impusă de pandemie, primul teatru privat din Moldova - "Geneza-Art" - inițiază spectacole în aer liber.
Actorii revin pe scenă: Primul spectacol prezentat la Teatrul "Geneza-Art" în aer liber

După o tăcere de jumătate de an, actorii Teatrului ”Geneza-Art” revin pe scenă. Spectacolele vor fi jucate în într-un spațiu deschis, amenajat cu respectarea tuturor normelor de protecție antiepidemice, la terasa Teatrului, pe teritoriul adiacent al Casei Naționalităților.

"Am instalat scena la terasa teatrului, acolo unde de fapt era un depozit de păstrare a decorului. Am fost nevoiți să-l demontăm și să-l adaptăm la condiții pentru a crea o atmosferă sigură și confortabilă tuturor spectatorilor. Scena este amplasată chiar la intrarea în parc, la aer curat. Simt că vor fi niște seri deosebite de vară", a declarat într-un interviu pentru Sputnik actrița și regizoarea teatrului, Daniela Burlaca.

Actorii își așteaptă publicul cu brațele larg deschise la spectacolul de comedie TOC, care se va desfășura în data de 1 august, la ora 20:30. Daniela Burlaca a dezvăluit că, odată ce au făcut acest anunț, actorii au fost asaltați cu întrebări, fapt care i-a bucurat enorm.

"Lumea atât de mult ne-a susținut, atâtea cuvinte calde am primit, sunt atât de sinceri. Ne dorim  ca oamenii să vină la spectacol și să se degajeze, să uite de griji, de nevoi și de tristețe", a spus actrița.

Daniela Burlaca a mai menționat că biletele pot fi achiziționate doar la casa teatrului, iar numărul de locuri este limitat.

De menționat că din data de 1 august, conform deciziei Comisiei Naționale de Sănătate Publică, se permite organizarea evenimentelor și acțiunilor culturale în aer liber, desfășurate de către instituțiile teatral-concertistice și de cinema. Organizatorii vor limita accesul publicului astfel încât să nu fie mai mult de 50 de persoane și vor amenaja spațiul astfel încât să permită menținerea distanței fizice de un metru între persoane. Excepție de la această regulă fac doar membrii aceleași familii și/sau grupuri de până la trei persoane.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

92
Tagurile:
Geneza Art, Spectacole, teatru
Tematic
Artiștii moldoveni le-au mulțumit medicilor lansând videoclipul unei piese emoționante
Микрофон в студии радио Sputnik

Atracții turistice în apropiere de Chișinău: Un nou proiect lansat de ANTRIM

133
(reînnoit 21:55 17.06.2021)
Noi oportunități pentru turismul moldovenesc! Încă o localitate din țara noastră ar putea deveni o atracție turistică deosebită pentru turiștii locali, dar și străini. Detalii aflați din materialul Sputnik.
Atracții turistice în apropiere de Chișinău: Un nou proiect lansat de ANTRIM

Asociația Obștească „Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova” și Primăria Comunei Budești au semnat un Memorandum de colaborare, având drept obiectiv transformarea satului Budești într-o destinație agro-turistică, prin dezvoltarea noii destinații turistice, îmbunătățirea infrastructurii și promovarea imaginii localității.

În acest scop a fost creat un Centru de Informare Turistică în incinta Muzeului din localitate, care va colabora cu operatorii de turism din țară și va avea contracte de deservire a turiștilor și excursioniștilor.

"Ne propunem susținerea dezvoltării prestatorilor de servici turistice prin dezvoltarea unei noi destinații turistice în Regiunea de Dezvoltare Centru, prin consolidarea parteneriatului APL-agenți economici, îmbunătățirea infrastructurii, lansarea noilor afaceri și promovarea imaginii localității. Valorificarea patrimoniului natural și cultural istoric al localităţii reprezintă un obiectiv de interes turistic și sperăm să ademenim cât mai mulți turiști", a declarat pentru Sputnik Moldova directorul executiv ANTRIM Victoria Bucătaru.

De menționat că Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova a creat mai multe Centre de Informare Turistică ce promovează și alte destinații turistice precum cele din Rezervația Naturală "Prutul de Jos", Complexul "Orheiul Vechi", Transnistria și Găgăuzia.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

133
Tagurile:
turism
Tematic
Premieră: Moldova, la o expoziție mondială de turism la Madrid


Загрузка...
Teodor Cârnaț

Profanare și parodie: Cârnaț, despre selectarea unui judecător la CCM

147
(reînnoit 23:00 17.06.2021)
Unul din candidații la funcția de judecător la Curtea Constituțională, Teodor Cârnaț consideră că CSM a profanat noțiunea de concurs la selectarea unui judecător la CCM. El spune că actuala componență a CSM dorește promovarea unei persoane docile și șantajabile
O profanare și parodie: Cârnaț despre selectarea unui judecător la CCM

Fostul membru al CSM și unul din candidații la funcția de judecător la Curtea Constituțională Teodor Cârnaț consideră că membrii CSM au eșuat lamentabil în încercarea de a selecta un judecător la Curtea Constituțională și ar trebui să-și dea demisia. Cârnaț spune că ceea ce a făcut CSM nu-i altceva decât o parodie și o demonstrare a faptului că actuala componență a CSM își dorește o persoană docilă la funcția de magistrat constituțional.

„Înșiși membrii Consiliului Superior al Magistraturii au încălcat prevederile legii cu privire la CSM, de a selecta un judecător la CCM. Conform legii, ei erau obligați ca în termen de 15 zile să desemneze un candidat. Chiar dacă o parte dintre ei sunt judecători, tot ei au încălcat legea și nu caută o persoană profesionistă și integră, dar una docilă sistemului și șantajabilă. În mintea lor este gândul că la această funcție trebuie să aspire neapărat un judecător din lista apropiată lor. Am mai avut asemenea cazuri când în fruntea Curții Constituționale au acces elemente de umplutură care nu au respectat Constituția”, a mai spus Cârnaț.

El este de părere că CSM nu și-a onorat obligațiunile în partea ce ține de organizarea acestui concurs și ar trebui să-și dea demisia in corpore pentru că nu au procedat corect, astfel încât în urma concursului să fie identificate, la faza finală, două persoane pentru a concura la funcția de judecător la CCM.

„Ceea ce a făcut CSM nu este altceva decât o parodie în scopul de a căuta o persoană docilă, mai puțin profesionistă și integră”, a menționat Teodor Cârnaț.

Niciun candidat dintre cei 15 admiși la interviul pentru funcția vacantă de judecător al Curții Constituționale din partea Consiliului Superior al Magistraturii, care s-a desfășurat recent, nu a întrunit un număr suficient de voturi pentru a fi desemnat în funcție. Drept urmare, concursul a eșuat iar președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, a anunțat un nou concurs.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

147
Tagurile:
concurs pentru ocuparea funcției de judecător la Curtea Constituțională, CSM
Tematic
De ce s-a dat bătălia între Sandu, Parlament și Curtea Constituțională
Vasile Bolea, exclus din concursul pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională


Загрузка...
Ploaie

S-a spart cerul: Și azi va ploua cu găleata în toată țara