Ansamblul Plăieșii

Trofeu inedit: Ansamblul "Plăieșii", distins cu butonul de argint pe YouTube - detalii

99
(reînnoit 14:57 13.06.2020)
Ansamblul Etnofolcloric "Plăieșii" condus de maestrul Nicolae Gribincea a primit un nou trofeu -  Premiul de argint pentru creatori. Distincția a fost acordată pentru performanța de 100 mii de abonați ai canalului de YouTube "Ansamblul etnofolcloric Plăieșii Official".
Trofeu inedit: Ansamblul "Plăieșii", distins cu butonul de argint pe YouTube - detalii

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" producătorul Ansamblului "Plăieșii", Iurie Nistorică, a mărturisit că în doar trei ani numărul abonaților a crescut de la câteva zeci la peste 100 de mii. În acest răstimp, pe canal au fost postate peste 100 de cântece folclorice,  reportaje și concerte.

"Acum trei ani aveam mai puțini de o sută de abonați. Probabil, rezultatele pe care le-am obținut nu sunt prea semnificative pentru casele mari de producție, însă pentru noi este un pas important", a spus Iurie Nistorică.

Potrivit lui, peste zece cântece de pe canalul de YouTube au înregistrat peste 1 milion de vizualizări, iar unele creații din repertoriul ansamblului au atins peste 10 milioane de vizionări unice.

"De fapt, noi nu ne-am propus să sporim numărul abonaților sau de vizualizări. Totul s-a petrecut firesc, benevol. Totuși, este un test foarte bun pentru noi și fiecare premiu este important pentru echipa noastră, inclusive acesta", a menționat el.

Mai mult, Iurie Nistorică a dezvăluit că din data de 1 iunie curent, plăieșii își dau întâlnire zilnic în studioul muzical, acolo unde înregistrează melodii pentru noul lor album pe care-l vor lansa în toamna acestui an. Evenimentul de lansare este preconizat să se desfășoare pe 28-29 noiembrie curent, în cadrul unui concert deosebit, în incinta Palatului Național din Capitală.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

99
Tagurile:
formația Plăieșii, premiu, YouTube
Nicolae Ciobanu

Preot ortodox, despre cimitirile din Moldova: Este dureros ...

24
(reînnoit 17:34 24.11.2020)
Cazurile de vandalism în cimitirele din Republica Moldova sunt întâlnite tot mai frecvent. Autoritățile își propun să înăsprească sancțiunile pentru profanarea mormintelor. Iată ce părere au preoții ortodocși cu referire la acest subiect.
Preot ortodox, despre cimitirile din Moldova: Este dureros ...

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", părintele Nicolae Ciobanu, parohul Bisericii „Arhanghelul Mihail din satul Cruglic, raionul Criuleni, și-a exprimat îngrijorarea față de felul în care au ajuns cimitirele din țara noastră din cauza actelor de vandalism ce continuă să persiste.

"Cimitirul este locul de odihnă a părinților și strămoșilor noștri. Profanarea este atunci când batjocorim mormintele, lăsăm mesaje urâte. Chiar și faptul că lăsăm mormintele neîngrijite ar putea fi considerat un păcat, după părerea mea. Cimitirele au ajuns într-un dezastru total – un lucru foarte dureros și neplăcut", a declarat pentru Sputnik preotul ortodox.

Mai mult, Nicolae Ciobanu susține că amenzile pentru cei care comit acte de vandalism în cimitire trebuie să fie cât mai aspre. Totodată, părintele a venit cu un mesaj către întreaga societate: "aveți grijă de morminte nu doar în ajunul Paștelui Blajinilor, ci pe parcursul întregului an. Amintiți-vă și rugați-vă pentru cei adormiți în fiecare zi".

De menționat este că Comisia Juridică, Numiri și Imunități va propune plenului Parlamentului un proiect de modificarea a Codului Penal și Codului Contravențional, care se referă la actele de vandalism și profanare a mormintelor, iar făptașii ar putea să stea și după gratii pentru comiterea acestei infracțiuni.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

24
Tagurile:
profanarea mormintelor, morminte, profanare, vandalism, cimitire


Загрузка...
Микрофон в студии радио Sputnik

 „Concertino” speră la vremuri mai bune: Ce planuri au artiștii

23
(reînnoit 13:13 24.11.2020)
Anul 2020 este pe ultima sută de metri, dar artiștii deja au planuri grandioase pentru 2021. Despre proiectele de viitor ale Ansamblului de Acordeonişti „Concertino” am aflat de la conducătorul formației, Eugen Negruță.
 „Concertino” speră la vremuri mai bune: Ce planuri au artiștii

Proiectele Ansamblul de Acordeoniști „Concertino”, la fel ca și ale multor formații și artiști din țara noastră, au avut de mult de suferit din cauza pandemiei COVID-19. Conducătorul și fondatorul Ansamblului, Eugen Negruță, a declarat într-un interviu pentru Sputnik Moldova că, din cele 40 de concerte pe care planificau să le organizeze în Moldova și România din primăvara acestui an, doar patru au fost susținute.

Cu toate acestea, Eugen Negruță a menționat că situația pare să se amelioreze câte puțin în acest domeniu. În ultimele două luni „Concertino” a susținut opt concerte în aer liber, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță.

"A fost o perioadă dificilă pentru toată lumea de la începutul pandemiei. Multe concerte au avut loc online, însă nicio cameră, niciun fel de tehnică performantă nu va înlocui acel fior și energia pe care o simțim și o transmitem spectatorilor. Sperăm la vremuri mai bune", a menționat Eugen Negruță.

Mai mult, Ansamblul de Acordeonişti „Concertino” are planuri mari pentru 2021. Artiștii speră că în luna martie va fi organizat Festivalul Internațional "Mărțișor", vor reîncepe turneele și spectacolele, chiar dacă numărul de spectator va trebui să fie unul limitat.

"Sper că 2021 va fi unul mai bun și se va ameliora situația cu această pandemie. Ne dorim să nu mai sufere lumea, să fim cu toții sănătoși. Suntem optimiști. Ne pregătim chiar și de o lansare de CD și de un spectacol inedit, care nu s-a mai jucat niciodată pe scenele din țara noastră", a conchis el.

De menționat este că în luna octombrie 2020, Ansamblul de Acordeonişti „Concertino” a împlinit 17 ani de la fondare. Cei zece artiști din formație au primit pe parcursul anilor Grand Prix-uri la concursuri internaționale și multe alte premii importante.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

23
Tagurile:
artiști, acordeon
Tematic
Concert online pe timp de carantină: Iată câți oameni au vizionat spectacolul


Загрузка...