Nicolae Ciubuc

Nicolae Ciubuc, întrebat dacă l-ar tenta 500 de mii euro plece din PDM: M-ar tenta ca…

1108
(reînnoit 21:59 26.05.2020)
Soarta majorității parlamentare depinde de doar câțiva deputați din actuala alianță. Coaliția se poate destrăma, dacă aceștia vor adera la alte fracțiuni.
Nicolae Ciubuc, întrebat dacă l-ar tenta 500 de mii euro să plece din PD

Democrații și socialiștii afirmă că parlamentarii care au decis să plece din PDM au făcut-o în interes pecuniar, lucru negat de persoanele vizate. În spațiul public se vehiculează sume între 250 și 500 de mii de euro pentru plecările din PDM și aderarea la alte formațiuni politice, însă și acest lucru a fost negat. L-am întrebat pe deputatul democrat Nicolae Ciubuc câtă imunitate are și ce ar face dacă i s-ar propune jumătate de milion de euro pentru a părăsi formațiunea. Iată ce a declarat vicepreședintele PD:

”Pe mine mai mult m-ar tenta ca sumele, care știm cu toții de unde provin, să fie returnate în bugetul statului și, după caz, noi ca deputați care avem și experiență în domeniu să utilizăm aceste mijloace pentru dezvoltarea reală a sectorului agricol, care are necesitate mare de bani”, spune deputatul PDM, Nicolae Ciubuc.

Totodată, democratul a menționat că astfel de acțiuni care au loc în ultima perioadă compromit mult principiile parlamentarismului din Republica Moldova.

”Prezența mea în Parlament este legată de angajamentele pe care le am față de cetățeni și oamenii din circumscripția 15 din Călărași, de unde provin. Problemele oamenilor – asta este motivația, tentația și rolul meu în Parlamentul Republicii Moldova. Dar propuneri venite din partea unor deputați întâmplător veniți în Legislativ, bazate pe schemele care au fost în spate, le voi critica vehement. Îmi pare foarte rău că astfel de acțiuni compromit principiile parlamentarismului în Republica Moldova”,  mai spune deputatul PD, Nicolae Ciubuc.

Menționăm că din 30 de deputați câți avea după alegerile din februarie 2019, fracțiunea democraților a rămas cu 15, majoritatea  dintre ei au aderat la grupul parlamentar Pro Moldova, iar doi dintre ai au aderat la Partidul politic Șor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1108
Tagurile:
euro, PDM, Nicolae Ciubuc
Tematic
Două soluții ca Plahotniuc să ajungă în Moldova – ce spune un deputat PD
Câți deputați vor pleca din PD și ce s-a discutat la ședința de 7 ore? Răspunsul lui Candu
Ștefan Gheorghiță

Medic: Informații despre condițiile de călătorie

38
(reînnoit 21:25 26.11.2020)
Ce informații trebuie să cunoască oamenii despre intrarea și traversarea teritoriului Republicii Moldova, dincolo de faptul că trebuie să se autoizoleze?
Medic: Informații despre condițiile de călătorie

În data de 23 noiembrie Ministerul Sănătății a actualizat lista statelor cu risc epidemic ridicat, pentru care se instituie carantina asupra persoanelor care sosesc din acestea în Republica Moldova.

Lista se actualizează o dată la 14 zile. Astfel, a fost impus regimul de autoizolare la intrarea persoanelor pe teritoriul Republicii Moldova care vin din 65 de țări. Printre acestea se numără Ucraina, România, Federația Rusă, Italia, Franța, Grecia, Israel și altele.

Potrivit șefului Secției Supraveghere epidemiologică a gripei și infecțiilor respiratorii din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Ștefan Gheorghiță, persoanele revenite din statele cu risc epidemiologic ridicat trebuie să mai respecte unele condiții, pe lângă regimul de autoizolare.

"Cei care vin din aceste țări trebuie să se autoizoleze pe un termen de 14 zile și să respecte toate măsurile impuse de autorități. Persoanele trebuie să știe că dacă apar simptome caracteristice virusului COVID-19, trebuie să se adreseze imediat medicului de familie", a subliniat Ștefan Gheorghiță.

Totodată, specialistul a menționat că cei care au intenția să părăsească teritoriul Republicii Moldova trebuie să se documenteze foarte bine despre situația epidemică din țara în care pleacă, documentele pe care trebuie să le prezinte la frontieră și să dețină asigurare medicală.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

38
Tagurile:
frontiera, medic
Tematic
Veți sta în carantină dacă reveniți din aceste țări - lista actualizată


Загрузка...
Veronica Cernat-Braghiș

Victimele violenței în familie: Unde se pot adăposti

22
(reînnoit 20:25 26.11.2020)
Unul dintre centrele din Chișinău în care se pot adăposti victimele violenței în familie este "Casa Mărioarei". Ce servicii sunt oferite în cadrul acestei instituții am aflat de la Veronica Cernat-Braghiș, vicepreședinta Asociației "Casa Mărioarei".
Victimele violenței în familie: Unde se pot adăposti

Anual, la Centrul "Casa Mărioarei" peste 1000 de femei beneficiare primesc suport informaţional, consiliere psihologică, asistenţă juridică și, în caz de necesitate, adăpost de la o lună până la șase luni. Totodată, anual, peste 100 de femei sunt plasate temporar în cadrul Centrului.

"Oferim un spectru larg de servicii - reabilitare psihologică, consultație juridică, socială. Femeile pot veni cu copiii începând cu vârsta de 3 ani. La moment, din cauza pandemiei, oferim mai puține locuri pentru adăpost, din motiv că nu există spațiu suficient pentru a respecta toate măsurile impuse de autorități", a declarat pentru Sputnik Veronica Cernat-Braghiș.

Potrivit ei, după ce femeile părăsesc Centrul, acestea sunt monitorizate timp de jumătate de an și, în caz de necesitate, primesc asistență psihologică și juridică. Femeile pot beneficia de serviciile centrului apelând la asistentul social, polițistul de sector sau pot lua legătura direct, prin telefon sau Internet, cu reprezentanții acestuia.

Asociaţia Casa Mărioarei activează din anul 2000. În acest timp, 12 000 de femei au primit asistenţă gratuită şi suport în cadrul Centrului.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

22
Tagurile:
femei, violență în familie, violență
Tematic
Condamnate la violență fizică sau închisoare: Destinul femeilor care au parteneri violenți
Ce măsuri sunt întreprinse în școli pentru a preveni actele de violență împotriva copiilor


Загрузка...

Rusia a efectuat lansări ale rachetei Țirkon în Marea Albă

0
(reînnoit 21:17 26.11.2020)
Fregata Amiralul Gorșkov a efectuat lansări de rachete hipersonice de croazieră Țirkon din Marea Albă, asupra unei ținte din bazinul Mării Barents, aflate la o distanță de 450 de kilometri.

Viteza zborului rachetei a depășit 8 Mach. Lansarea a avut loc în cadrul testării noilor tipuri de arme.

Fregata Amiralul Goșrkov este una din cele mai moderne nave ale Flotei Navale de Nord a Rusiei. Vasul militar este unul multifunctional, capabil să poarte lupte cu adversarul pe apă, aer și subacvatic. Fregata poate efectua lovituri asupra obiectelor terestre și de coasă, care se află la o distanță de peste 1,5 mii de kilometri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
rachete, lansare, Rusia
Tematic
„Zirconul” rusesc a privat SUA de conceptul unei lovituri globale


Загрузка...