Ghenadie Moroșanu

Curs online, predat de singurul moldovean absolvent al Academiei Cinematografice din SUA

275
(reînnoit 11:32 15.05.2020)
Cei interesați de actorie, teatru și film au ocazia să participe la un curs inedit - "Actor mood", desfășurat pentru a treia oară la noi. Cursul le va oferi participanților oportunitatea de a afla care sunt metodele de instruire profesională a actorilor de la Hollywood.
Curs online, predat de singurul moldovean - absolvent la Academia Cinematografică din SUA

În perioada 16 mai - 13 iunie, actorul moldovean, producătorul și profesorul la Școala de Film și Teatru „Lee Strasberg” Ghenadie Moroșanu, care de mai bine de opt ani activează la Los Angeles, va ține un curs pentru actori, regizori, scenariști și toți cei interesați de aceste domenii. De această dată, cursul se va desfășura în regim online. Actorul va împărtăși câteva mici secrete pentru a-i învăța pe tineri cum să treacă un casting chiar și la Hollywood.

"O mare parte a cursului este conturată în jurul metodei de actorie Lee Strasberg, practicată în SUA, tehnici și practici actoricești, lucrul cu camera ș.a. Acest curs conține informații valoroase despre regie și scenografie, scrierea și analiza scenariului, astfel încât acesta să corespundă necesităților tuturor părților implicate", a declarat pentru Sputnik autorul proiectului.

Ghenadie Moroșanu susține că carantina nu este un impediment pentru cei care doresc să învețe, în special acum, când oamenii au mai mult timp liber și trebuie să-l folosească rațional. Din acest motiv, în cadrul acestui curs se va vorbi și despre supraviețuirea actorului pe timp de criză, promovarea personalității artistice și scrierea scenariilor în autoizolare.

Anterior, actorul moldovean a menționat că în cadrul unui astfel de curs fiecare participant va descoperi un adevăr profund despre capacitățile lui, va învăța să-și exprime și să-și gestioneze corect emoțiile și va învăța să iasă din zona sa de confort.

"Acesta este un workshop intensiv de actorie, care dezvăluie subiecte teoretice și practice și oferă șansa de a practica diverse metode de actorie, casting și exprimare în fața camerei. Tematicile abordate se axează nemijlocit pe arta cinematografică și rolul actorului în film", spunea el.

De menționat că Ghenadie Moroșanu este singurul tânăr din Moldova care și-a făcut studiile la Academia Cinematografică din Los Angeles, SUA. Actorul a reușit să joace în mai multe filme, a fost producătorul mai multor pelicule de scurt și lung metraj și s-a implicat în proiecte importante de peste hotare.

Detalii despre înregistrarea la curs aflați de pe pagina de Facebook a evenimentului și din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

275
Tagurile:
SUA, actor, online, curs
Luminița Suveică

Sfaturi utile: Cum deosebim gripa de COVID

0
(reînnoit 16:47 29.11.2020)
Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, doctorul în medicină Luminiţa Suveică a explicat cum trebuie să ne protejăm sănătatea în perioada rece a anului și cum am putea deosebi gripa de COVID-19.
Important: Cum ne protejăm sănătatea de gripă și COVID

Odată cu apariția fluctuațiilor de temperatură, încep să bântuie și o serie de viruși care atacă sistemul imunitar. Luminița Suveică a precizat că cele mai răspândite în perioada rece sunt virozele respiratorii - boli infecțioase provocate de viruși de intensitate medie. Manifestările pot fi diverse, mai ales că în fiecare an apar noi tulpini ale virușilor.

"Virozele se manifestă printr-o stare generală proastă, dureri de cap ușoare, rinoree, durere în gât, dureri musculare și articulare, febră. Este de ajuns un simplu strănut sau contact apropiat cu o persoană bolnavă ca să i-ai o viroză", a explicat Luminița Suveică.

Pe lângă virozele cu care ne-am obișnuit, în acest an, în întreaga lume bântuie și pandemia de coronavirus. Doctorul în medicină susține că cea mai ușoară metodă de a deosebi răceala sau gripa de COVID-19 este efectuarea testului. Cu toate acestea, sunt și unele repere ce ne pot ajuta intuitiv să apreciem starea pe care o simțim.

"Toate infecțiile au în comun simptomul de febră, oboseală și tuse. Doar că în viroze tusea este moderată, iar în cazul coronavirusului - mai uscată și mai intensă. Dacă apar primele simptome, este important să contactați medicul de familie și în niciun caz să nu practicați autotratamentul", a conchis ea.

Luminița Suveică susține că, pentru a întări imunitatea, este important ca în această perioadă să consumăm alimente bogate în vitamine, în special cele bogate în vitamina C, dar și în Zinc. În același timp, este important să respectăm toate măsurile impuse de autorități în contextul pandemiei – purtarea măștilor, păstrarea distanței sociale, dezinfectarea mâinilor ș.a.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tematic
Simptomele pe care le au oamenii după ce au învins COVID-19


Загрузка...
Victorina Luca

Romii din alte țări dezvoltă afaceri: Ce se întâmplă în Moldova

58
(reînnoit 14:58 29.11.2020)
Comunitatea romă din Republica Moldova se confruntă cu o serie de probleme. Cele mai importante sunt stereotipurile legate de această etnie, dar și discriminarea în societate.
Romii din alte țări dezvoltă afaceri: Ce se întâmplă în Moldova

Romii rămân a fi una din categoriile cele mai expuse discriminării în Moldova. Indiferent că vorbim despre accesul la educație, la serviciile medicale sau angajarea în câmpul muncii, reprezentanții comunității rome se confruntă cu mari bariere.

Avocata Victorina Luca, membră a Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării, susține că romii din Moldova se integrează cu greu în societate, aceasta însemnând și o discriminarea pe criteriul etnic - romii rămân a fi cea mai discriminate categorie de cetățeni.

"Nu există politici publice de integrare. Sunt o mulțime de stereotipuri în societate, barierele începând cu pregătirea de la grădiniță, școală. Integrarea în câmpul muncii la fel este foarte anevoioasă pentru romi", a declarat pentru Sputnik Victorina Luca.

Avocata afirmă că este nevoie de voință politică pentru a schimba atitudinea societății față de minorități. De exemplu, în țări ca Olanda, Norvegia, Suedia există o politică de integrare extraordinară a persoanelor de etnie romă. Aceștia sunt integrați în societate și chiar dezvoltă afaceri în diverse domenii.

În Republica Moldova nici autoritățile publice locale din majoritatea localităților din Moldova nu cunosc numărul romilor pe care îi au în comunitate. Oficial, în țară sunt doar nouă mii opt sute de romi, în timp ce cifra reală trece de aproximativ 240 de mii.

Cum explică avocata Victorina Luca această situație aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

58
Tagurile:
discriminare, romi
Tematic
Necazul baronului Cerari: Romii pleacă din Moldova


Загрузка...