Marin Maxian

Motivul pentru care în peste 300 de biserici din țară s-au oficiat slujbe în edificii

242
Creștinii ortodocși i-au cinstit duminică pe Sfinții 40 de Mucenici. În peste 300 de lăcașuri sfinte au fost ținut slujbe în interiorul edifiicilor. Și asta, din cauza condițiilor meteo.
Unii preoți ignoră restricțiile impuse! Duminică, în 300 de biserici s-au oficiat slujbe

Unii preoți din Republica Moldova continuă să ingnore recomandările autorităților în ceea ce privește modul de oficiere a slujbelor religioase. Duminică, când Biserica Ortodoxă i-a cinstit pe Sfinţii 40 de Mucenici, în peste 300 de lăcașuri sfinte din țară au fost organizate Liturghii în interiorul edificiilor. Și asta, din cauza ploii care s-a lăsat peste mai multe localități ale Moldovei.

„Duminică, peste 300 de biserici nu s-au conformat acelor recomandări înaintate de Mitropolie și poițiști. Ei și-au motivat gestul din cauza ploii. Deci, chiar dacă în biserici au fost puțini oameni, preoții au admis încălcări”, a declarat consilierul ministrului Afacerilor Interne pe probleme de ordine publică și securitate, Marin Maxian, pentru Sputnik Moldova.

Amintim că, anterior, autoritățile au recomandat enoriașilor să se roage de acasă, iar preoților - să organizeze slujbele religioase afară sau să le transmită LIVE.

În pofida acestor recomandări, unii clerici din țară continuă să oficieze slujbe religioase în interiorul edificiilor și să-i împărtășească pe enoriași, tradițional, cu aceeași linguriță din argint.

242
Tagurile:
Liturghie, biserica, coronavirus, slujba
Tematic
Slujbele în biserici vor fi interzise - Iată pentru cât timp
Câte pahare de vin se cuvine să bem la sărbătoarea Sfinţii 40 de Mucenici


Загрузка...