Cezara Dilevschi

Psiholog: Dacă nu doriți îmbolnăviți, nu panicați

342
(reînnoit 21:44 21.03.2020)
Situația din Republica Moldova privind răspândirea noului tip de virus COVID-19 generează panică în rândul societății. Psihologii din țara noastră vin cu câteva recomandări importante.
Psiholog: Dacă nu doriți să vă îmbolnăviți, nu panicați

Tulburarea generată de panică este una dintre formele anxietății clinice și se manifestă prin episoade frecvente de frică (anxietate, neliniște, agitație) foarte intense, care apar brusc și neașteptat. În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", psihologul Cezara Dilevschi a remarcat că starea de panică sporește cortizolul – hormonul stresului, care la rândul său scade imunitatea și rezistența.

"Persoanele care suferă de o tulburare de anxietate sunt mai vulnerabile să dezvolte atacurile de panică. Totuși, dacă nu doriți să vă îmbolnăviți, nu vă panicați", a subliniat ea.

De când a fost instituită starea de carantină, Cezara Dilevschi oferă consultații online. Potrivit ei, numărul solicitărilor este în creștere, iar în condițiile actuale oamenii solicită ajutorul psihologului pentru a înțelege cum să depășească această stare de criză.

"Temele abordate sunt: panica și anxietatea, frica de rutina zilnică, relațiile în cuplu și interacțiunea mamă-copil", a spus psihologul.

În aceste condiții, psihologul  le recomandă oamenilor să-și păstreze calmul și să dea dovadă de maturitate și responsabilitate. De asemenea, să respecte sfaturile recomandate de Organizația Mondială a Sănătății și Ministerul Sănătății, să conștientizeze și să respecte regimul de carantină.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

342
Tagurile:
psiholog, coronavirus, panică
Tematic
Nu crea panică: Fii informat - tot ce trebuie să știi despre coronavirus
Serviciul 112: Oamenii sună panicați, având suspiciuni că ar fi contaminați cu coronavirus


Загрузка...