Grigore Novac

Novac, despre plecările din PD, stabilitatea coaliției și perspectivele după prezidențiale

252
(reînnoit 14:35 21.03.2020)
Chiar și după semnarea acordului între PSRM și PD mai sunt posibile unele riscuri politice, spune deputatul Grigore Novac. El afirmă că dacă plecările din PD vor continua, va fi complicat să se discute despre partajarea unor funcții după alegerile prezidențiale.
Novac spune cât va dura coaliția cu PD și ce ar putea să se întâmple după prezidențiale

Grigore Novac a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre riscurile politice care ar putea apărea până și după alegerile prezidențiale, în vederea menținerii actualei majorități parlamentare.

„Nu avem certitudinea că se vor opri aceste migrări din PD și vom avea o stabilitate. Nu pot să vă spun dacă vom ajunge sau nu la etapa când va trebui să partajăm unele funcții în stat. Vom vedea, dar pot apărea anumite riscuri. Am putea scoate pe cineva din funcție, fie pe premier sau pe șeful Legislativului, dar apoi să nu avem voturi pentru a-i pune pe alții. Noi sperăm că se vor opri aceste plecări din PD și vom avea o stabilitate, iar apoi vom vedea dacă recurgem sau nu la schimbarea acestor persoane importante în stat”, a conchis Grigore Novac.

Acordul semnat între democrați și socialiști prevede că după alegerile prezidențiale din toamna anului 2020, Partidului Democrat îi va reveni una dintre funcțiile principale în stat, fie cea de Prim-ministru, fie de Președinte al Parlamentului.

252
Tagurile:
PD, PSRM, partajare
Tematic
Lilian Carp, despre noua majoritate parlamentară creată de PDM și PSRM
Ghilețchi: Șansele democraților de a obține funcția de premier au scăzut


Загрузка...