Pavel Filip

În exclusivitate: Pavel Filip - A dispus sau nu Plahotniuc anularea mandatului lui Năstase

385
(reînnoit 14:43 12.03.2020)
Fostul premier Pavel Filip a declarat la Sputnik Moldova că după invalidarea mandatului lui Andrei Năstase a fost zădărnicită toată munca lui de premier în trei ani de zile. Filip spune că procurorii ar trebui să investigheze acest caz pentru a afla adevărul.
În Exclusivitate: Pavel Filip- A dispus sau nu Plahotniuc anularea mandatului lui Năstase

Pavel Filip a fost întrebat în studioul Sputnik Moldova despre situația privind invalidarea mandatului de primar a lui Andrei Năstase și dacă le-a dat sau nu indicații judecătorilor fostul lider al PD.

„Nu pot să vă spun dacă a fost o indicație a lui Plahotniuc, pentru că la acea vreme nu am stat alături să văd dacă a fost o indicație sau alta. Dar cu certitudine vă pot spune că invalidarea alegerilor din Chișinău a zădărnicit toată munca mea de premier în trei ani de zile, muncă prin care am deschis ușile în cancelariile occidentale și am deblocat finanțările. După acea decizie nefericită, toate aceste lucruri s-au oprit”, a precizat fostul premier.

Pavel Filip a mai spus că procurorii ar trebui să facă mai multă lumină și să spună cine le-a dat judecătorilor acea indicație.

„Îmi pare rău de acea decizie pentru că a fost o încălcare gravă a legii, a fost depășirea oricăror limite imaginare care a zădărnicit toată munca guvernului” a punctat Pavel Filip.

Pe 25 iunie 2018, Curtea Supremă de Justiție a menținut decizia Curții de Apel prin care alegerile anticipate din Chişinău au fost invalidate.

385
Tagurile:
Plahotniuc, Năstase, mandat, Invalidare
Tematic
PDM se vrea la guvernare: Înainte sau după alegerile prezidențiale – Iată ce spune Filip
Filip: Cei șase deputați primesc câte 5 mii de euro de la Șor, reacția lui Candu - Video
Suzana Popescu

Arta pe timp de pandemie: Suzana Popescu face dezvăluiri

45
(reînnoit 18:56 05.12.2020)
Interpreta Suzana Popescu a realizat mai multe proiecte muzicale în perioada pandemiei. Cum reuşeşte să-şi menţină starea de spirit şi optimismul în această perioadă deloc ușoară am aflat în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal".
Creații pe timp de pandemie: Suzana Popescu face dezvăluiri

Cunoscuta interpretă de muzică populară Suzana Popescu, Maestru în Artă și membră a ansamblului etnofolcloric "Tălăncuța" a dezvăluit pentru Sputnik Moldova că în timp ce a stat acasă în perioada pandemiei a pregătit mai multe producții muzicale de diferite genuri.

În această perioadă dificilă pentru întreaga lume, inclusiv pentru oamenii de artă, este important să păstrăm optimismul și calmul, susține interpreta.

"Am imprimat șase lucrări noi, am participat la diverse emisiuni televizate. Am încercat să creez lucrări pentru suflet, pentru ca publicul să-mi îndrăgească creațiile", a relatat artista.

Pe parcursul carierei artistice Suzana Popescu a înregistrat peste 100 de piese folclorice, dar și de muzică ușoară.

Artista este deținătoarea mai multor premii în cadrul concursurilor naționale și internaționale, participând la diverse turnee din Germania, România, Rusia, Bulgaria, Franța ș.a. În 2010, interpreta a primit titlul onorific ,,Maestru în Artă”.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

45
Tagurile:
pandemie, artă
Tematic
Albumul "Arta Tradițională": Istoria în imagini a culturii naționale


Загрузка...
Lucia Caciuc

Violența în rândul tinerilor: Ce observă profesorii

77
(reînnoit 17:35 05.12.2020)
Una dintre problemele acute astăzi este violenţa în rândul tinerilor. Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii "Sptunik Matinal" cu profesoara Lucia Caciuc-Roşioru.
Violența în rândul tinerilor: Ce observă profesorii

Violența în rândul tinerilor continuă să persiste. Acest lcuru îl observă îndeosebi profesorii la școală – acolo unde copilul își petrece o mare parte a timpului.

Диминец Мария
© Photo : Из личного архива, Диминец Мария

Profesoara Lucia Caciuc-Roșioru susține că violența poate fi un obicei ce se învață de la alte persoane, o explozie de nemulțumire, o manifestare a comportamentului holeric, a lipsei de educație. În unele cazuri poate fi nevoie și de intervenția specialistului atunci când violența prezintă un simptom al unor divianțe serioase comportamentale.

"De multe ori părinții nu observă acest comportament violent și atunci rolul le revine pedagogilor. Violența este generată de un șir de factori, cel mai frecvent copiii sunt afectați de lipsa atenției din partea părinților și cumva încearcă să-și reverse nemulțumirea și agresivitatea", a declarat pentru Sputnik interlocutoarea.

În acest sens, profesorii au o misiune foarte importantă și anume cea de a educa în copii toleranța, înțelegerea, respectul și bunăvoința, a conchis Lucia Caciuc-Roșioru.

Despre alte măsuri pentru a preveni violența în rândul tinerilor aflați din interviul audio atașat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

77
Tagurile:
tineri, violență
Tematic
Violența în familie, tot mai frecventă: Ce impact are fenomenul


Загрузка...
Donald Trump

Trump, o nouă decizie care va înfuria militariștii SUA!

0
(reînnoit 19:54 05.12.2020)
Președintele Trump își respectă promisiunea de a pune capăt ”războaielor fără sfârşit” în care sunt implicate SUA – a luat o nouă decizie care înfurie militariștii americani.

BUCUREȘTI, 5 dec – Sputnik. Agențiile internaționale de presă au transmis azi noapte că preşedintele SUA, Donald Trump, a ordonat retragerea ”majorităţii" trupelor americane din Somalia până la începutul anului 2021”.

”O partea a forţelor vor putea fi redesfăşurate în afara Africii de Est, restul forţelor vor fi repoziţionate din Somalia spre ţările vecine, cu scopul de a permite operaţiuni transfrontaliere ale SUA şi forţelor partenere, pentru menţinerea presiunii asupra organizaţiilor extremiste violente”, a anunțat Departamentul Apărării al SUA.

La ora actuală, ”circa 700 de soldaţi ai forţelor speciale americane pregătesc şi consiliază armata somaleză în această ţară din Cornul Africii împotriva jihadiştilor din Al-Shebab, afiliaţi organizaţiei Al-Qaeda”, transmite Agerpres, citând surse internaționale.

În acest fel, președintele Trump își respectă promisiunea ”de a pune capăt războaielor fără sfârşit” în care sunt implicate SUA”.

Dar este o decizie care înfurie militariștii americani, astfel încât Departamentul Apărării a trebuit să de asigurări că ”Statele Unite nu se retrag şi nici nu se dezangajează din Africa”.

”Vom continua să slăbim organizaţiile extremiste violente ce pot ameninţa teritoriul nostru”, precizează DoD, ”va fi conservată capacitatea de a efectua operaţiuni antiteroriste în Somalia”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
SUA, decizie, Trump
Tematic
Trump: Există o singură modalitate ca Biden să devină președinte


Загрузка...