Andrei Crigan

Află ce-i determină pe turiștii străini vină în Moldova

109
(reînnoit 14:44 12.03.2020)
Expertul în consultanță Andrei Crigan consideră că în contextul elaborării de către autorități a noii Strategii a turismului pentru următorii 10 ani, produsul care atrage cei mai mulți turiști în Moldova este vinul.
Află ce-i determină pe turiștii străini să vină în Moldova

Autoritățile se află la etapa pregătirii unui program Strategic de Dezvoltare a Turismului pentru anii 2020 – 2030. Potrivit expertului în consultanță Andrei Crigan, produsul care atrage cei mai muși turiști în Moldova este vinul, iar vinăriile sunt parte componentă a obiectivelor turistice.

„Vinul în acest moment este principalul produs care atrage turiștii. Dacă observăm, vinăriile sunt atracțiile cheie. Noi nu reușim să atragem turiști pe segmentul cultură sau pe partea de resurse naturale, dar avem acest element de ”ambasador” al vinului, care este cel mai competitiv produs autohton. La ora actuală avem peste 100 de vinării active și 80 de vinificatori exportatori. Vinul este un produs de referință”, a menționat Andrei Crigan.

Expertul mai spune că autoritățile ar trebui să gândească, în contextul  planului Strategic de Dezvoltare a Turismului, promovarea acestui produs strategic cu alte sectoare sau motoare ale economiei moldovenești cum ar fi sectorul IT.

„Acolo unde merge vinul trebuie să meargă și alte produse, iar în ultima perioadă Moldova ar putea combina acest sector cu un alt sector în ascendență cum este sectorul IT, care în 2018  a avut o cifră de export de 2,5 miliarde lei și a depășit practic exportul producției vinicole”, a menționat Crigan.

Guvernul și-a propus câteva priorități în domeniului turismului: îmbunătățirea accesului la obiectivele turistice prin amenajarea destinațiilor și a infrastructurii turistice, renovarea obiectivelor de patrimoniu cultural, sporirea accesului la informația despre ofertele și potențialul turistic din Republica Moldova, facilitarea accesului la inițierea și desfășurarea afacerilor în domeniu.

109
Tagurile:
turști, vinul
Tematic
Turismul din Moldova, în plină ascensiune: Iată ce locuri vizitează cel mai des turiștii
Svetlana Lazăr: Turismul rural - "colacul salvator" pentru revitalizarea satelor noastre


Загрузка...