Inga Mifsud Wismayer

Important pentru angajați: Ce trebuie cunoașteți despre contractul individual de muncă

1882
(reînnoit 22:38 23.02.2020)
Avertizarea avocaților: Fiți vigilenți în momentul în care vă angajați în câmpul muncii astfel încât, mai târziu, să nu vă confruntați cu surprize mai puțin plăcute din partea angajatorului.
Important pentru angajați: Ce trebuie să cunoașteți despre contractul individual de muncă

Contractul individual de muncă este înțelegerea dintre salariat şi angajator, prin care salariatul se obligă să presteze o muncă într-o anumită specialitate, calificare sau funcţie, să respecte regulamentul intern al unităţii, iar angajatorul se obligă să-i asigure condiţiile de muncă prevăzute de Codul Muncii, de alte acte normative ce conţin norme ale dreptului muncii, de contractul colectiv de muncă, precum şi să achite la timp şi integral salariul.

Pentru a face o claritatea în ceea ce privește avantajele unui contract de muncă, avocata Inga Mifsud Wismayer a explicat în cadrul emisiunii Sputnik Matinal care sunt elementele ce caracterizează contractual individual de muncă.

"Acestea sunt: subiecții, munca prestată, salariul, contribuțiile de asigurări sociale și medicale și impozitul pe venit corespunzător pe care îl achită salariatul. Totodată, contractul individual de muncă prevede un program de muncă, regimul de muncă şi de odihnă, inclusiv durata zilei şi a săptămânii de muncă a salariatului, durata concediului de odihnă anual şi condiţiile de acordare a acestuia, perioada de probă (după caz), precum și drepturile și obligațiile salariatului și angajatului", a menționat Inga Mifsud Wismayer.

Contractul individual de muncă se încheie, de regulă, pe durată nedeterminată. Acesta poate fi încheiat şi pe o durată determinată, ce nu depășește 5 ani, în condițiile prevăzute de Codul Muncii. Temeiul legal al încheierii contractului individual de muncă pe durată determinată se indică în contract.

De menționat că, persoana fizică dobândește capacitate de muncă la împlinirea vârstei de 16 ani. Pot încheia un contract individual de muncă şi persoanele cu vârsta de 15 ani, doar cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali, dacă, în consecință, nu îi vor fi periclitate sănătatea, dezvoltarea, instruirea şi pregătirea profesională.

Perioada de probă

Avocata Inga Mifsud Wismayer a precizat că salariații angajați în baza contractului individual de muncă pe durată determinată pot fi supuși unei perioade de probă care nu va depăși 15 zile calendaristice pentru o durată a contractului individual de muncă cuprinsă între 3 și 6 luni sau 30 de zile calendaristice pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni.

Totuși, sunt unele categorii de persoane în cazul cărora se interzice aplicarea perioadei de probă atunci când se încheie contractul individual de muncă.

"Acestea sunt persoanele cu vârsta de până la 18 ani, persoanele angajate prin concurs, persoanele care au fost transferate de la o unitate la alta, femeile gravide, persoanele cu dizabilități și persoanele angajate în baza unui contract individual de muncă cu o durată de până la 3 luni", a remarcat avocata.

Potrivit articolului 63, aliniatul 2, din Codul Muncii, în cazul în care rezultatul perioadei de probă este nesatisfăcător, acest lucru se constată în ordinul (dispoziția, decizia, hotărârea) cu privire la concedierea salariatului, ce se emite de către angajator până la expirarea perioadei de probă, fără plata indemnizației de eliberare din serviciu. Angajatorul nu are obligația să motiveze decizia privind rezultatul nesatisfăcător al perioadei de probă. Salariatul are dreptul să atace concedierea în instanța de judecată.

Concedierea: Greșelile angajatorilor și drepturile salariaților

Concedierea reprezintă desfacerea, din inițiativa angajatorului, a contractului individual de muncă pe durată nedeterminată, precum și a celui pe durată determinată.

Avocata Inga Mifsud Wismayer susține că procesul de concediere a salariatului nu doar că este delicat din punct de vedere social, dar și unul important din punct de vedere juridic. În condițiile actuale, salariații au o serie de drepturi, iar angajatorii sunt obligați să respecte toate procedurile necesare înainte de a purcede la concedierea propriu-zisă al salariatului.

Cea mai frecventă încălcare pe care o comit angajatorii este concedierea salariatului fără avertizarea din timp a acestuia. Concedierea este admisă în cazul încălcării repetate, pe parcursul unui an, a obligațiilor de muncă, dacă anterior salariatul a fost sancționat disciplinar.

Astfel, dacă salariatul nu-și îndeplinește obligațiunile, sunt stipulate următoarele sancțiuni: avertizare, mustrare și mustrare aspră. Dacă pe parcursul unui an sunt aplicate toate aceste sancțiuni, atunci angajatorul este în drept să concedieze salariatul.

Mai mult, este interzisă concedierea salariatului fără acordul organului sindical (dacă acesta activează). Conform articolului 87, aliniatul 4, organele sindicale își vor comunica acordul sau dezacordul (opinia consultativă) argumentat, în scris, privind concedierea salariatului, în termen de 10 zile lucrătoare de la data solicitării acordului (opiniei consultative) de către angajator.

Avocata Inga Mifsud Wismayer precizează că este foarte important ca angajatul să păstreze exemplarul contractului său individual de muncă pentru ca, în caz de litigiu, în judecată să prezinte acest exemplar.

"Ajungem să fim concediați ilegal, iar atunci când ne revendicăm acest drept, ca să fim restabiliți în câmpul muncii, să solicităm despăgubirile sau prejudiciile morale, pornim de la acel contract și, de multe ori, sunt situații când oamenii spun că nu-l au. În caz de litigiu în judecată, trebuie să fie anexat exemplarul contractului de muncă", a subliniat Inga Mifsud Wismayer.

Potrivit datelor prezentate de IDIS ”Viitorul”, cel puțin 40 de mii de moldoveni muncesc neoficial. Din cauza muncii informale, bugetul Republicii Moldova pierde, în fiecare an, aproximativ trei miliarde de lei.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

1882
Tagurile:
angajat, angajați, contract individual de muncă
Iurie Pânzaru

Intoxicațiile cu ciuperci: Consecințele pot fi fatale

31
(reînnoit 21:18 30.11.2020)
Crește numărul cazurilor de intoxicații cu ciuperci. Doar în decurs de o săptămână, peste 20 de persoane au ajuns în stare gravă la spital după ce au consumat acest produs.
Intoxicațiile cu ciuperci: Consecințele pot fi fatale

De la începutul anului curent Agenția Națională pentru Sănătate Publică a înregistrat 190 de cazuri de intoxicare cu ciperci, fiind afectate 270 de persoane. Doar în perioada 16-25 noiembrie au fost semnalate 23 de cazuri cu afectarea a 62 de persoane, dintre care 11 copii, iar patru oameni au murit. Despre acest lucru a anunțat șeful Direcției Protecția Sănătății Publice din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Iurie Pânzaru.

Potrivit lui, cele mai multe cazuri se înregistrează în raioanele Orhei, Telenești, Florești, Nisporeni – regiunile situate în preajma suprafețelor împădurite.

"Sunt foarte mutle cazuri când părinții merg la cules ciuperci cu copiii. Odată cu venirea ploilor ambundente a început să crească vertiginos numărul de cazuri. De exemplu, într-o singură familie din raionul Orhei s-au intoxicat 7 persoane, la Telenești cinci membri ai unei familii și șirul continuă", a semnalat Iurie Pânzaru.

Pentru a evita intoxicarea cu ciuperci, specialistul a venit cu recomandarea ca acestea să fie procurate doar din locuri autorizate și nu de pe marginea drumurilor.

Totodată, ciupercile culese din locurile unde s-au administrat pesticide și din preajma rampelor de gunoi sunt toxice.

"Acestea absorb toate substanțele murdare și toxice, care mai apoi nimeresc în organism, iar consecinețe pot fi fatale", a subliniat interlocutorul.

De mențioant este că ANSP atenționează că ciupercile sunt interzise în alimentația copiilor. La fel, nu este recomandat ca bucatele din ciuperci să fie păstrate mai mult de 24 ore. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31
Tagurile:
ANSP, intoxicație, ciuperci
Tematic
Sezonul otrăvirilor cu ciuperci: Specialiștii bat alarma


Загрузка...
Микрофон в студии радио Sputnik

Problema gunoiului: Cum salvăm țara de deșeuri

22
(reînnoit 19:37 30.11.2020)
Problema deşeurilor există de mai mulţi ani în Republica Moldova. Ce soluţii propun cei implicaţi în Programul "Cetăţeni activi pentru un mediu mai curat", aflați de la Nadejda Andreev.

Anual, locuitorii Republicii Moldova produc milioane de tone de deșeuri. Îngrijorător este faptul că o bună parte dintre ele nu sunt reciclate, ci ajung să fie depozitate pe câmpuri și poluează mediul înconjurător.

Puțini cunosc însă că deșeurile care sunt aruncate la groapa de gunoi pot fi extrem de utile dacă sunt gestionate corect.

"Majoritatea deșeurilor pot fi reciclate. Dacă să ne referim la deșeurile organice acestea pot fi reutilizate. Astfel, din resurse relative mici putem genera o valoare economică imensă. În cazul deșeurilor vegetale – în loc de arderea acestora, ele pot fi utilizate pentru îngrășăminte", a subliniat Nadejda Andreev.

Potrvit ei, lipsa conțtientizării și repsonsabilității populației duce țara noastră în prag de criză ecologică. Dacă nu vor fi luate măsuri privind gestionarea corectă a deșeurilor, în câțiva ani, Moldova riscă să se transforme într-o groapă de gunoi.

Mai multe informații, propuneri și soluții aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

22
Tagurile:
reciclare, deșeuri


Загрузка...
În nordul republicii a nins în prima zi de iarnă

Geruri năprasnice ne așteaptă în a doua zi de iarnă

285
(reînnoit 13:33 01.12.2020)
Iarna își intră în drepturi chiar din primele zile ale lui decembrie. Pentru mâine sunt prognozate minime de până la -7 grade Celsius. Totuși, precipitații puternice nu se așteaptă în următoarele zile. 

Satul Listvianka pe malul lacului Baikal din regiunea Irkutsk
© Sputnik / Kirill Shipitsin
CHIȘINĂU 1 dec - Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță pentru miercuri, 2 decembrie, temperaturi de până la -7 grade noaptea, iar ziua până la +5. Vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică ridicată. Vântul va sufla slab. Cerul va fi predominat noros, iar noaptea ar putea să cadă câțiva fulgi. Izolat pe drumuri se va forma ghețuș. 

Noaptea, temperatura minimă a aerului va oscila între -2..-7°C. În raioanele de nord se așteaptă între -4..-7°C. În raioanele centrale se vor înregistra -3..-6°C, iar în cele de sud vor fi -2..-5°C. În Capitală se așteaptă pe timp de noapte -2..-4°C.

Iar pe timp de zi temperatura aerului ziua va oscila între 0..+5°С. În raioanele de nord se așteaptă 0..+3°С, în raioanele centrale +1..+4°С, la sud vor fi +2..+5°С, iar în Capitală +2..+4°С.

În data de 3 decembrie se prognozează aceleași temperaturi, iar precipitații nu se așteaptă. Totuși, joi vremea se încălzește treptat. Astfel, în weekend se anunță maxime de +12 grade Celsius. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

285
Tagurile:
SHS, prognoză, meteo


Загрузка...