Angela Chelaru

Din culisele expoziției "Fabricat în Moldova" 2020: Cu ce impresii au rămas producătorii

282
(reînnoit 16:38 03.02.2020)
Sute de producători din Republica Moldova și-au expus produsele naturale, gustoase și sănătoase la o expoziție de zile mari, care s-a desfășurat recent la Moldexpo.
Din culisele expoziției "Fabricat în Moldova" 2020: Cu ce impresii au rămas producătorii

În perioada 29 ianuarie - 2 februarie 2020, în incinta CIE "Moldexpo", s-a desfășurat cea de-a XIX-a ediție a Expoziției naționale "Fabricat în Moldova" în cadrul căreia și-au prezentat produsele sute de producători din întreaga țară din, domeniul industriei alimentare, vitivinicole, industriei mobilei, industriei ușoare, de utilaje, tehnică și aparataje, instituții de cercetări științifice, meșteri populari, .

Angela Chelaru participă la "Fabricat în Moldova" încă de la primele ediții. Femeia de afaceri spune că, de la an la an, în cadrul expoziției participă tot mai mulți producători autohtoni. De asemenea și numărul vizitatorilor este în creștere.

"Într-adevăr, fiecare ediție este specială și unică, însă mă bucură faptul că sunt tot mai mulți participanți cu care putem stabili relații de colaborare. Îmbucurător este faptul că numărul vizitatorilor este din ce în ce mai mare, iar acest lucru demonstrează încrederea lor în produsele pe care le prezentăm la stand", a spus Angela Chelaru.

Femeia de afaceri a subliniat că expoziția le oferă o șansă deosebită producătorilor locali să-și promoveze mărfurile de cea mai înaltă calitate și să stabilească relații de colaborare atât cu colegii din Moldova, cât și cu cei de peste hotarele țării.

"A fost o ediție de succes unde am întâlnit multă lume frumoasă, dornică de a lucra și de a colabora cu compania mea. Cea mai bună noutate este că am stabilit contacte noi cu o firmă de peste hotare căreia îi voi livra marfă", a menționat ea.

În cadrul celei de-a XIX-a ediții a Expoziției naționale "Fabricat în Moldova" și-au expus produsele și serviciile 460 de antreprenori autohtoni. Pentru prima dată în istoria expoziției-târg, a fost instalat un stand colectiv al antreprenorilor din România și din Republica Bașkortostan, Federația Rusă. Totodată, expoziția a inclus și Forumul Internațional de Afaceri "Moldova 2020 – formarea viitoarei cooperări internaționale de afaceri", care a reunit peste 200 de întreprinderi din Republica Moldova, dar și din state precum România, Belgia, Ungaria, Italia, Marea Britanie, Ucraina, Belarus, Federația Rusă, Turcia, Israel, Georgia.

Expoziția națională "Fabricat în Moldova" este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova.

282
Tagurile:
producători, Fabricat în Moldova, Expoziția „Fabricat în Moldova, expoziție
Тема:
Expoziția ”Fabricat în Moldova” – o șansă pentru producătorii moldoveni (17)
Tematic
Din istoricul „Fabricat în Moldova”- câți antreprenori au participat la prima ediție
Mai multă calitate și o mai bună promovare la expoziția ”Fabricat în Moldova” din 2020
Ștefan Gheorghiță

Medic: Informații despre condițiile de călătorie

37
(reînnoit 21:25 26.11.2020)
Ce informații trebuie să cunoască oamenii despre intrarea și traversarea teritoriului Republicii Moldova, dincolo de faptul că trebuie să se autoizoleze?
Medic: Informații despre condițiile de călătorie

În data de 23 noiembrie Ministerul Sănătății a actualizat lista statelor cu risc epidemic ridicat, pentru care se instituie carantina asupra persoanelor care sosesc din acestea în Republica Moldova.

Lista se actualizează o dată la 14 zile. Astfel, a fost impus regimul de autoizolare la intrarea persoanelor pe teritoriul Republicii Moldova care vin din 65 de țări. Printre acestea se numără Ucraina, România, Federația Rusă, Italia, Franța, Grecia, Israel și altele.

Potrivit șefului Secției Supraveghere epidemiologică a gripei și infecțiilor respiratorii din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Ștefan Gheorghiță, persoanele revenite din statele cu risc epidemiologic ridicat trebuie să mai respecte unele condiții, pe lângă regimul de autoizolare.

"Cei care vin din aceste țări trebuie să se autoizoleze pe un termen de 14 zile și să respecte toate măsurile impuse de autorități. Persoanele trebuie să știe că dacă apar simptome caracteristice virusului COVID-19, trebuie să se adreseze imediat medicului de familie", a subliniat Ștefan Gheorghiță.

Totodată, specialistul a menționat că cei care au intenția să părăsească teritoriul Republicii Moldova trebuie să se documenteze foarte bine despre situația epidemică din țara în care pleacă, documentele pe care trebuie să le prezinte la frontieră și să dețină asigurare medicală.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

37
Tagurile:
frontiera, medic
Tematic
Veți sta în carantină dacă reveniți din aceste țări - lista actualizată


Загрузка...
Veronica Cernat-Braghiș

Victimele violenței în familie: Unde se pot adăposti

22
(reînnoit 20:25 26.11.2020)
Unul dintre centrele din Chișinău în care se pot adăposti victimele violenței în familie este "Casa Mărioarei". Ce servicii sunt oferite în cadrul acestei instituții am aflat de la Veronica Cernat-Braghiș, vicepreședinta Asociației "Casa Mărioarei".
Victimele violenței în familie: Unde se pot adăposti

Anual, la Centrul "Casa Mărioarei" peste 1000 de femei beneficiare primesc suport informaţional, consiliere psihologică, asistenţă juridică și, în caz de necesitate, adăpost de la o lună până la șase luni. Totodată, anual, peste 100 de femei sunt plasate temporar în cadrul Centrului.

"Oferim un spectru larg de servicii - reabilitare psihologică, consultație juridică, socială. Femeile pot veni cu copiii începând cu vârsta de 3 ani. La moment, din cauza pandemiei, oferim mai puține locuri pentru adăpost, din motiv că nu există spațiu suficient pentru a respecta toate măsurile impuse de autorități", a declarat pentru Sputnik Veronica Cernat-Braghiș.

Potrivit ei, după ce femeile părăsesc Centrul, acestea sunt monitorizate timp de jumătate de an și, în caz de necesitate, primesc asistență psihologică și juridică. Femeile pot beneficia de serviciile centrului apelând la asistentul social, polițistul de sector sau pot lua legătura direct, prin telefon sau Internet, cu reprezentanții acestuia.

Asociaţia Casa Mărioarei activează din anul 2000. În acest timp, 12 000 de femei au primit asistenţă gratuită şi suport în cadrul Centrului.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

22
Tagurile:
femei, violență în familie, violență
Tematic
Condamnate la violență fizică sau închisoare: Destinul femeilor care au parteneri violenți
Ce măsuri sunt întreprinse în școli pentru a preveni actele de violență împotriva copiilor


Загрузка...

Rusia a efectuat lansări ale rachetei Țirkon în Marea Albă

0
(reînnoit 21:17 26.11.2020)
Fregata Amiralul Gorșkov a efectuat lansări de rachete hipersonice de croazieră Țirkon din Marea Albă, asupra unei ținte din bazinul Mării Barents, aflate la o distanță de 450 de kilometri.

Viteza zborului rachetei a depășit 8 Mach. Lansarea a avut loc în cadrul testării noilor tipuri de arme.

Fregata Amiralul Goșrkov este una din cele mai moderne nave ale Flotei Navale de Nord a Rusiei. Vasul militar este unul multifunctional, capabil să poarte lupte cu adversarul pe apă, aer și subacvatic. Fregata poate efectua lovituri asupra obiectelor terestre și de coasă, care se află la o distanță de peste 1,5 mii de kilometri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
rachete, lansare, Rusia
Tematic
„Zirconul” rusesc a privat SUA de conceptul unei lovituri globale


Загрузка...