Куку

Din istoricul „Fabricat în Moldova”- câți antreprenori au participat la prima ediție

125
(reînnoit 14:08 01.02.2020)
Primul președinte al Camerei de Comerț și Industrie din Moldova Gheorghe Cucu a vorbit despre organizarea în anul 2002 a primei ediții „Fabricat în Moldova”. El spune că în cadrul acelei ediții au participat doar 20 de antreprenori.
Din istoricul expoziției „Fabricat în Moldova”- de la 20 la 460 de antreprenori

Gheorghe Cucu a declarat pentru Sputnik Moldova că de la an la an edițiile „Fabricat în Moldova” au cunoscut o dezvoltare. Prima expoziție „Fabricat în Moldova” a avut loc în anul 2002, iar la ea au participat doar 20 de agenți economici.

 „Camera de Comerț și Industrie abia se formase, după ce în anul 1999 a fost adoptată legea privind constituirea acestei instituții. În 2002 a avut loc primul congres de constituire și atunci ne-am gândit să desfășurăm o expoziție națională pentru promovarea produselor moldovenești. La prima ediție, care a avut loc la Palatul Național, au participat 20 de antreprenori”, a declarat Gheorghe Cucu.

El  a mai spus că la ora actuală expoziția „Fabricat în Moldova” nu include numai activități expoziționale, dar este și o platformă de discuții între sectorul public și cel privat, totodată are și o importanță regională. Totuși, spune Gherghe Cucu, puțini cetățeni din Moldova cunosc despre potențialul economic al statului nostru.

„Chiar dacă trăim într-o lume a informatizării și globalizării, oamenii din Moldova cunosc puțin despre potențialul și posibilitățile de producere a economiei moldovenești”, a punctat Gherghe Cucu.

La actuala ediție „Fabricat în Moldova” participă peste 460 de antreprenori autohtoni. Ediția curentă a expoziției „Fabricat în Moldova” include un stand colectiv reprezentat de antreprenori din România și Republica Bașkortostan, Federația Rusă.

125
Tagurile:
agenti economici, Camera de Comerț și Industrie
Тема:
Expoziția ”Fabricat în Moldova” – o șansă pentru producătorii moldoveni (17)
Tematic
La Chișinău a fost inaugurată Expoziția ”Fabricat în Moldova” - Video
Pavel Voicu

Pavel Voicu: Dacă nu investim în educație, vom deschide mai multe locuri în penitenciare

16
(reînnoit 18:49 18.01.2021)
O reformă implementată în 2015 a lăsat fără protecție copiii aflați în dificultate. Ce soluție propune Ministerul Afacerilor Interne?
Pavel Voicu: Dacă nu investim în educație, vom deschide mai multe locuri în penitenciare

Ministerul Afacerilor Interne va propune dezvoltarea serviciilor de protecție a minorilor în cadrul inspectoratelor de poliție. Despre necesitatea acestei măsuri a vorbit Pavel Voicu, ministrul Afacerilor Interne, în cadrul emisiunii ATITUDINI. 

”Până în 2015,  au funcționat centre de triere a minorilor. În comisariate erau până la zece angajați, responsabili de combaterea problemelor minorilor și evidența lor. Activitatea lor începea încă de la grădiniță. Zilnic, mergeau în instituțiile de învățământ, vorbeau cu educatori și învățătorii, erau luați la evidență minorii delicvenți, cei care nu frecventează școală. În prezent avem doar câte un inspector la 30 de localități, care nu face față acestor responsabilități”, a relatat Pavel Voicu.

În lipsa sprijinului din partea statului, copiii aflați în dificultate își caută adăpost în stradă. Pentru a supraviețui, sunt nevoiți să cerșească și să comită furturi. Iar unele cazuri, ajung să se omoare între ei, sub influența alcoolului sau drogurilor.

”Dacă statul nu va soluționa această problemă, va crește nivelul criminalității. Acești copii nu se vor regăsi în societate, vor comite contravenții și infracțiuni. Dacă nu vom planifica bani pentru educație și protecția copiilor aflați în dificultate, vom fi nevoiți să deschidem mai multe locuri în penitenciare”, a conchis Pavel Voicu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

16
Tagurile:
Educaţie, pușcărie, Pavel Voicu


Загрузка...
Fadei Nagacevschi

Ce i s-a solicitat lui Nagacevschi în ajunul vizitei lui Sandu la Bruxelles

197
(reînnoit 16:18 18.01.2021)
În ajunul vizitei președintelui Maia Sandu la Bruxelles, ministrul interimar al Justiției Fadei Nagacevschi a primit o solicitare din partea instituției prezidențiele. Despre ce este vorba, aflați în materialul ce urmează.
Ce i s-a solicitat lui Nagacevschi în ajunul vizitei lui Sandu la Bruxelles

Cu câteva zile înaintea vizitei Maiei Sandu la Bruxelles, ministerul Justiției a prezentat instituției prezidențiale o informație privind Strategia pe Justiție și Planul de Acțiuni, documente adoptate anul trecut de Parlament. Ministrul Fadei Nagacevschi a declarat că, deși aceste acte normative au fost criticate anterior de opoziția parlamentară, ele au început să prezinte interes pentru administrația prezidențială, chiar în ajunul vizitei președintelui Maia Sandu la Bruxelles.

„O serie de deputați a criticat ministerul Justiției pentru faptul că nu a făcut nimic legat de Planul de Acțiuni și Strategia pe Justiție, că este cel mai prost document elaborat vreodată, dar am primit pe 11 ianuarie o solicitare de informație din partea Președinției. În acea solicitare am informat care este etapa de implementare a Strategiei și a Planului de Acțiuni, care sunt măsurile de consolidare a ANI și a CSM, ce restanțe are Moldova, conform acordului de finanțare OMNIBUS, pentru a doua tranșă de finanțare din partea UE. Mi se pare straniu această abordare că instituția prezidențială colectează informații despre Strategia pe Justiție, pe care au criticat-o anterior pentru a prezenta informația la Bruxelles”, a precizat Fadei Nagacevschi.

Precizăm că președintele Maia Sandu se află într-o vizită oficială la Bruxelles. Ea a avut deja o întrevedere cu Laura Codruța Kovesi, procuror-șef al Parchetului European.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

197
Tagurile:
Reforma justiţiei, Ministerul justiției
Tematic
Strategia de îmbunătățire a justiției – adoptată de Guvern
Maia Sandu și Laura Codruța Kövesi: întrevedere la Bruxelles


Загрузка...