Pavel Voicu

Ce vrea facă ministrul Voicu: Sunt vizați toți angajații structurilor subordonate MAI

1020
(reînnoit 17:53 21.01.2020)
Toți angajații structurilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne trebuie să cunoască asta! Cum își propune Pavel Voicu să-i responsabilizeze pe purtătorii de epoleți.
Sunt vizați toți angajații structurilor subordonate MAI. Ce vrea să facă ministrul Voicu

Rolul polițistului nu se limitează doar la investigarea infracțiunilor comise. Purtătorul de epoleți este cel ce trebuie să prevină comiterea ilegalităților, astfel încât cetățeanul să se simtă în siguranță. Declarația îi aparține ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, și a fost făcută în cadrul emisiunii „La Ordinea Zilei” de la Radio Sputnik.

Ministrul recunoaște că volumul de muncă al unor polițiști este mare, totuși, există unele semne de întrebare în ceea ce privește gradul de implicare al unor subalterni în prevenirea infracțiunilor.

„Într-adevăr, este greu ca un inspector care are în subordine două, trei localități, cu șapte mii de locuitori, să facă față situației. Totuși, când eu eram inspector sau ofițer de urmărire penală, mai întâi de toate aveam o conlucrare foarte bună cu administrația publică locală, aveam o evidență a persoanelor care consumă băuturi alcoolice, aveam o listă a persoanelor violente, aveam o listă a persoanelor care s-au întors din instituțiile penitenciare. Noi îi vizitam sistematic, monitorizam activitatea lor, vedeam dacă s-au angajat, discutam cu vecinii lor”, spune ministrul Afacerilor Interne.

Acest lucru însă nu se prea practică astăzi, când majoritatea locuitorilor din mediul rural nici idee nu are cum îl cheamă pe polițistul din sat, iar de văzut – nici vorbă.

„Un astfel de mecanism de lucru este foarte bun, deoarece în cazul în care o persoană nu este angajată, dar în curte are mașină și mănâncă mai bine decât unul care muncește de dimineață până seara, trebuie să apară întrebarea, „de unde ia această persoană bani?”, conchide ministrul Voicu.

Este o întrebare pragmatică, de altfel. Doar că nu se știe cât la sută dintre inspectorii de astăzi își adresează astfel de întrebări.

„Polițistul trebuie să aibă capacitatea de analiză, să fie și un psiholog bun și aici sper să fiu înțeles corect. Același lucru trebuie să se întâmple și în cazul celor care consumă alcool frecvent”, conchide Pavel Voicu.

Oficialul afirmă că sistemul nu are nevoie de oameni incompetenți. Respectiv, cei care nu-și vor face munca conștiincios, vor fi disponibilizați.

„Vom întreprinde măsuri pentru a completa funcțiile vacante și vom avea grijă ca în sistem să rămână doar oameni buni. Vom merge după criteriul: „nu știi - te învățăm, nu vrei – te impunem”. În cazul în care nu va merge nici una nici cealaltă – este clar că va trebui să ne despărțim de unii colaboratori ai poliției”, subliniază Pavel Voicu.

Declarațiile ministrului Voicu au fost făcute în contextul în care, anul trecut, în țara noastră au fost înregistrate 29.664 de infracţiuni, dintre care 194 au fost grave, cifra fiind în creștere comparativ cu 2018.  Și la capitolul violuri lucrurile stau prost, cifra fiind cu tocmai 61 mai mare și ajungând la 320.

1020
Tagurile:
demiteri, angajați, Pavel Voicu, MAI, violuri, crime
Tematic
Coşmarul la Londra continuă: 7 crime într-o singură săptămână – apel disperat al Poliţiei
Teroare: lanţ de crime în doar 24 de ore – ce recomandă Poliţia
Una dintre cele mai înfiorătoare crime: Iată ce a făcut o femeie dintr-un sat din Hâncești
Nimeni nu este protejat! Ce-i determină pe minorii Moldovei să comită crime
Galina Vieru

Cărți și ilustrații deosebite: Interviu cu Galina Vieru

20
(reînnoit 15:21 05.12.2020)
Sunt oameni care în perioada pandemiei au muncit mai mult decât înaintea declanșării ei, iar rezultatele muncii au fost apreciate inclusiv pe reţelele de socializare. Este şi cazul pictoriţei Galina Vieru, care a creat mai multe desene deosebite.
Cărți și ilustrații deosebite: Interviu cu Galina Vieru

În ciuda pandemiei, Galina Vieru a avut o perioadă destul de solicitantă și fructoasă. Pictorița a realziat mai multe tablouri în stil național și a ilustrat unele cărți. Este vorba despre opera „Seminţe de Cer”, semnată de autoarea Adelina Labic.

"A fost o deosebită plăcere pentru mine să ilustrez această carte complexă ce transmite un mesaj foarte profund. Sunt texte scrise din suflet, iar ilustrarea conținutului a fost o frumoasă provocare pentru mine", a mărturisit pictorița.

Galina Vieru susține că de mic copil îi plăcea să admire ilustrațiile din cărți pe care le primea din partea celor dragi. Pictorița mai spune că în timpul procesului de creație depune tot efortul pentru a impresiona publicul iubitor de artă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

20
Tagurile:
picturi, cărți
Tematic
Descoperă Chișinăul: Carte pentru copii


Загрузка...
Marian Stârcea

Concerte pentru deținuți în prag de sărbători - detalii

26
(reînnoit 10:34 05.12.2020)
De câțiva ani, în preajma sărbătorilor de iarnă, unii artiști din țara noastră prezintă concerte pentru deținuții din penitenciare. Compozitorul Marian Stârcea spune că în acest an organizarea spectacolelor va fi mai anevoioasă.
Concerte pentru deținuți, în prag de sărbători - detalii

Deja de mai mulți ani interpreții din Republica Moldova urcă pe scenele improvizate din penitenciare pentru a prezenta deținuților melodii de suflet și a readuce zâmbetul pe chipurile celor de după gratii. Oamenii de artă sunt convinși că muzica are un impact pozitiv asupra comprotamentului și stării deținuților.

"Muzica este arta cea mai puternică care atinge strunele sufletului, te face mai bun, mai sensibil, te ajută să înțelegi greșelile din trecut, contribuie la o schimbare spre bine. Noi trebuie să ajutăm acești oameni așa cum putem", a declarat pentru Sputnik compozitorul și directorul artistic al Filarmonicii Naţionale, Marian Stârcea.

Mai mult, compozitorul susține că anume la penitenciare asrtiștii au parte de spectatori cu adevărat dornici de artă, acesta fiind cel mai adevărat și sincer public. În acest an, din cauza pandemiei, organizarea unor asemenea concerte va fi mult mai dificilă. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

26
Tagurile:
deținuți, concerte
Tematic
O decizie ce-i vizează pe deținuți: Ce propune Nagacevschi


Загрузка...
Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo

Un număr foarte mare de cazuri noi de COVID-19 și astăzi

123
Ministerul Sănătății a prezentat informații actualizate cu privire la situația epidemiologică din țară.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Astăzi în Republica Moldova au fost confirmate 1728 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, după ce au fost efectuate 3549 de teste primare. Șase cazuri sunt de importa, iar restul sunt cu transmitere locală. 

Bilanțul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns în țara noastră la 115 557.

Din numărul total de persoane la care astăzi s-a confirmat virusul 106 sunt sunt lucrători medicali. S-au îmbolnăvit 33 de medici, 49 de asistenți medicali și 24 de persoane care reprezintă personalul auxiliar.

În prezent sunt internați în spitale 3725 de pacienți cu COVID-19, dintre care 269 sunt în stare extrem de gravă. 54 dintre aceștia sunt conectați la aparate de respirație asistată.

La domiciliu se tratează cu forme ușoare ale bolii 8 088 de persoane, iar 30 283 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Între timp, 1330 de persoane s-au vindecat de coronavirus. În total, 99 606 persoane au fost tratate de COVID-19 de la începutul pandemiei.

În ultimele 24 de ore au decedat din cauza complicațiilor provocate de infecție 19 persoane. Bilanțul victimelro a ajuns astfel la 2403.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

123
Tagurile:
COVID-19, cazuri
Tematic
Iată ce simptome pot apărea după vaccinarea împotriva COVID


Загрузка...