Tatiana Nagnibeda Tverdohleb

Învățământul în era digitală: Ce spune un director despre tehnologiile informaționale

80
(reînnoit 19:31 30.11.2019)
Elevii au devenit mai creativi datorită surselor de informare pe care le au la dispoziție. Care sunt avantajele și dezavantajele utilizării tehnologiilor informaționale am aflat de la directorul unui liceu din Capitală, Tatiana Nagnibeda Tverdohleb.

Stilul de a răspunde cu idei inovative este generat de noile metode care sunt implementate în instituțiile de învățământ din țară. Elevii demonstrează o creativitate deosebită atunci când își pregătesc temele prin intermediul PowerPoint sau alte alte aplicațiii. Au o imaginație pe care o folosesc pentru structurarea răspunsurilor, utilizând diferite tehnici.

Potrivit Tatianei Nagnibeda Tverdohleb, tehnologiile informaționale și Internetul le sunt de mare ajutor profesorilor în organizarea unor lecții interesante și interactive, întrucât astfel materia învățată este însușită mai ușor.

"Elevul de azi are nevoie de activități care să-i capteze atenția. Nu sunt împotriva tehnologiilor informaționale, întrucât utilizând videoproiectorul sau tabla interactivă poți capta cu ușurință atenția discipolilor. Lecțiile devin mult mai interactive", a spus Tatiana Nagnibeda Tverdohleb.

Este adevărat că Internetul și tehnologiile informaționale au devenit un instrument de socializare, informare și dezvoltare. Totuși, acestea generează și unele efecte nocive, întrucât pot crea dependență în rândul tinerilor și încurajează un stil de viață sedentar.

"Este important să cunoaștem limita și să utilizăm corect aceste tehnologii. Elevii nu trebuie să facă uz de ele în timpul orelor sau după lecții. Nu le poți interzice aceste tehnologii, însă cred că stăpânirea de sine în utilizarea acestora depinde de mai mulți factori: educație, relația elev-profesor și relația copil-părinte", a punctat directoarea.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

80
Tagurile:
Internet, elevi, director, tehnologii informaționale
Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (40)
Tematic
În prag de an școlar: Cât de pregătite sunt instituțiile de învățământ din Capitală


Загрузка...