Pavel Voicu

Va fi sau nu demis șeful Poliției de Frontieră - Iată ce spune ministrul Voicu

3739
Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a vorbit în studioul Sputnik Moldova ce se va întâmpla cu activitatea subalternilor săi după preluarea ministerului. Voicu spune că la această etapă se desfășoară o analiză a activității tuturor subdiviziunilor.

Ministrul de Interne afirmă că este adeptul continuității unor procese începute în activitatea Ministerului Afacerilor Interne.

„Eu nu sunt de părere că atunci când un ministru vine în funcție trebuie să vină cu o echipă. Important este să constituim un nucleu de profesioniști în cadrul MAI, indiferent de fluctuațiile politice. Vreau să vă spun că toți cei care au fost onești, integri, și-au îndeplinit obligațiunile de serviciu vor rămâne în funcție. Cei care au avut o implicare politică în măsura în care au subminat activitatea domeniului de competență vor fi rugați să plece” a subliniat Pavel Voicu

Întrebat dacă îi va păstra în funcție pe șefii instituțiilor subordonate, în special fiind vorba de șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, ministrul Voicu a spus că nu-și propune ca scop eliberarea acestuia

„Voi încerca să am o altă abordare decât foștii miniștri. Nu am intenția  de mă răzbuna pe cineva. Desfășurăm la această etapă o analiză a activității tuturor subdiviziunilor, care a fost rolul fiecăruia și ulterior vom lua o decizie. La această etapă nu mi-am pus ca scop că va trebui să plece anume acest șef al Inspectoratul General al Poliției de Frontieră”, a precizat Pavel Voicu.

Instituțiile subordinate Ministerului sunt Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General de Carabinieri, Serviciul protecție internă și anticorupție, Biroul Migrație şi Azil, Academia “Ştefan cel Mare”, Serviciul tehnologii informaționale și Clubul sportiv central “DINAMO”.

3739
Tagurile:
Poliția de Frontieră, MAI
Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (41)
Tematic
Pavel Voicu: Aproape o mie de angajați ai MAI au plecat din sistem în doar cinci luni
Demisii la Ministerul de Interne: Cine sunt persoanele care ar putea pleca din sistem


Загрузка...