Lucia Caciuc

Condiții mai bune pentru copiii dintr-un Centru de Plasament din Capitală

81
(reînnoit 17:39 24.11.2019)
Beneficiarii Centrului de Plasament pentru Copii din municipiul Chișinău se bucură de condiții mai bune datorită unor parteneri din Germania care au donat mijloace financiare pentru o bucătărie nouă, modernă și confortabilă.

De acum în colo, beneficiarii Centrului de Plasament pentru Copii din Capitală vor lua masa într-o atmosferă mai plăcută. Mai mult, copiii au parte de toate condițiile necesare pentru a învăța să gătească.

"Este un centru pe care îl frecventează copiii cu dizabilități mintale. Puțini dintre ei vor urma o facultate, însă noi trebuie le creăm deprinderi de viață, să ne gândim la viitorul lor și să le creăm condiții bune. Nu contăm doar pe ajutorul municipalității. Încercăm să beneficiem și de proiectele cu partenerii europeni. Le suntem recunoscători pentru ajutor", a declarat pentru Sputnik, șefa interimară a DMPDC, Lucia Caciuc-Roșioru.

Lucia Caciuc-Roșioru spune că și-ar dori ca centrele de plasament să devină mai prietenoase și mai atractive pentru copii. Ea speră că în timpul apropiat centrele vor arăta altfel din punct de vedere al infrastructurii și vor fi create condiții mult mai bune.

"Un centru de plasament municipal ar trebui să se bazeze pe criterii de siguranță, confort și pragmatism. Tot mai mulți copii necesită ajutorul nostru, însă numărul centrelor de plasament este prea mic. De multe ori căutăm cu disperare un loc unde putem să-i plasăm și atunci suntem nevoiți să mergem la centrele private", a subliniat Roșioru.

Ce acțiuni își propun să întreprindă autoritățile pentru a îmbunătăți situația aflați din interviul audio atașat.

81
Tagurile:
bucătărie, Capitală, centru de plasament, copii
Tematic
Au fost sau nu abuzați copiii orfelinatului de la Buiucani? Ce spun autoritățile


Загрузка...