Adriana Popovici

Cum îi protejăm pe copii de violatori

287
(reînnoit 09:08 08.11.2019)
Adriana Popovici: ”Copilul trebuie să știe că dacă cineva îl atinge în acel loc, trebuie să fugă și să strige după ajutor”.

O fetiță de cinci ani a fost violată, săptămâna trecută, de un bărbat în vârstă de 31 de ani. În prezent, copila urmează tratamente, iar medicii dau asigurări că nu va rămâne cu sechele din cauza traumatismelor provocate de viol. Din păcate, nu este singurul caz de acest fel. Potrivit poliției, de la începutul acestui an, 260 de minori au fost violați. Aproape jumătate dintre abuzatori au fost persoane din comunitate. Psihologul Centrului Național de Prevenire a Abuzului față de Copii, Adriana Popovici, a explicat, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, cum pot fi protejați copiii de violatori.

”Copilul trebuie să știe -  corpul îi aparține și în afară de el, nimeni nu are dreptul să-l atingă. Iar dacă cineva încearcă să-l atingă, atunci trebuie să fugă și să strige după ajutor. Îi vom ajuta pe copil să recunoască o situație periculoasă și îi vom oferi soluții cum să o evite. El trebuie să poată spune ferm ”Nu” când se află în circumstanțe nesigure”, a explicat Adriana Popovici.  

În acest context, relația dintre părinte și copil trebuie să fie bazată pe comunicare, afecțiune și înțelegere. În caz contrar, copilul nu va avea încredere în familie și va căuta în stradă soluții pentru problemele sale, punându-și sănătatea și viața în pericol.

” În familie, copilul trebuie să se simte în siguranță. De exemplu, când copilul spune părinților că a fost bătut în școală, așteaptă ajutor. Dacă nu este ascultat sau, și mai grav, abuzat psihic și fizic, el nu va avea încredere în familie. Va fi contrariat: pe de o parte părinții sunt oamenii care trebuie să-l protejeze, pe de altă parte anume ei îl abuzează. Și în aceasta situație copilul încearcă să-și rezolve singur problemele. Ca urmare, ajunge în situații de risc pentru sănătate și viață”, a relatat Adriana Popovici.

Detalii aflați din emisiunea ”ATITUDINI”.

287
Tagurile:
copii, violatori
Tematic
Semne că riscați să fiți exploatați prin muncă sau sexual în străinătate
Șocant: O minoră de 14 ani, exploatată sexual de patru bărbați timp de patru zile
Alarmant: Nouă minori agresați sexual în familie - detalii


Загрузка...