Vitalie Jereghi

Pui miere în ceaiul fierbinte? Iată de ce trebuie renunți la acest obicei periculos

1333
(reînnoit 10:28 14.10.2019)
Mierea este folosită de cele mai multe ori ca îndulcitor, însă ea este și un medicament natural, menit să ajute la vindecarea unui număr mare de afecțiuni. Dar, pentru a fi benefică sănătății, mierea trebuie consumată corect.

Apicultorul Vitalie Jereghi a explicat că dacă mierea este adăugată în lichide care depășesc temperatura de 60 de grade, aceasta poate să devina toxică, făcându-ne astfel mai mult rău decât bine.

De fapt, mierea nu trebuie adăugată în nici un aliment cu o temperatură mai mare de 60 de grade Celsius, deoarece va descărca așa numitul HMF, un compus foarte toxic.

"La o  temperatură mai mare de 60 de grade, mierea devine un simplu îndulcitor și își pierde proprietățile. Așteptăm ceaiul să se răcească un pic și după aceasta adăugăm mierea sau o consumăm separat", a recomandat apicultorul.

Mai mult, mierea, cât ea este de bună și sănătoasă, dacă o înfierbântăm la temperaturi ce depășesc 60 de grade Celsius, se transformă într-un produs cancerigen.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

1333
Tagurile:
periculos, fierbinte, ceai, miere
Tematic
Sfatul specialistului: Cum deosebești mierea naturală de cea contrafăcută
Apicultorii din Moldova: Muncim mult, dar vindem mierea pe nimic


Загрузка...