Iurie Nicov

simțiți mai liber de la schimbarea guvernării? Răspunsul halucinant al unui antreprenor

307
(reînnoit 19:02 02.10.2019)
Mai grav decât ne-am fi închipuit. Ce spune un om de afaceri despre libertatea oferită de actuala guvernare și ”prizonieratul” fostei guvernări.
Vă simțiți mai liber de la schimbarea guvernării? Răspunsul halucinant al unui antreprenor

Premierul Maia Sandu a prezentat, pe 24 septembrie, raportul Guvernului pentru 100 de zile de activitate. Potrivit prim-ministrului, în primele 100 de zile de activitate Executivul a reușit să scoată Republica Moldova din izolarea internațională și să deblocheze asistența financiară, ceea ce a permis evitarea unei crize bugetare majore. Totuși, potrivit Maiei Sandu, principala reușită a Guvernului său este că le-a redat oamenilor libertatea.

„Nimeni nu mai este persecutat politic, oamenilor de afaceri nu le mai cere nimeni să facă contribuții sau chiar să cedeze afacerea în favoarea partidului de la guvernare”, a declarat Maia Sandu.

Întrebat dacă se simte mai liber după schimbarea guvernării, antreprenorul Iurie Nicov a răspuns scurt.

„Vreau să vă spun că ceea ce am vorbit eu astăzi cu dumneavoastră aici, dacă vorbeam așa pe timpul guvernării precedente, probabil că deja mă așteptau jos pentru a mă lua”, a declarat omul de afaceri.

Antreprenorul spune că astăzi oamenii de afaceri au, cel puțin, libertatea de a vorbi deschis despre problemele cu care se confruntă.

„Eu, într-adevăr, am simțit o eliberare și cu certitudine vă pot spune că mai mulți oameni de afaceri au simțit la fel. Acum, noi putem spune ceea ce altădată treceam sub tăcere”, a adăugat omul de afaceri Iurie Nicov.

Precizăm că Iurie Nicov este proprietarul unei fabrici de uscare a legumelor din raionul Ungheni. Deși lucrările de construcție a obiectivului au pornit tocmai în 2016, până astăzi proiectul a fost realizat în proporție de 80%. Omul de afaceri spune că lucrurile se mișcă anevoios nu din lipsă de bani, ci din cauza diverselor obstacole care ar fi fost create artificial de fosta guvernare.

307
Tagurile:
antreprenori, oameni de afaceri, Guvernul Filip, Guvernul Sandu
Tematic
Ce spune un om de afaceri despre Forumul Economic Moldo-Rus și piața din Federația Rusă
Fostul Guvern s-a împrumutat, iar noul Executiv va întoarce datoriile: Ce spune Sandu
Cum să devii bogat? Sfaturi de la un om de afaceri de succes
Ana Codreanu

Suicidul în rândul copiilor: Cauze și metode de prevenire

40
(reînnoit 07:38 18.09.2020)
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", medicul-psihiatru pentru copii Ana Codreanu a vorbit despre cauzele suicidului printre copii și măsurile de prevenire a fenomenului.
Suicidul în rândul copiilor: Cauze și metode de prevenire

Datele privind fenomenul suicidului în Moldova sunt alarmante. În fiecare an, aproximativ 500 de persoane își curmă viața recurgând la suicid. Îngrijorător este faptul că acest gest îl comit tot mai mulți copii și adolescenți.

Potrivit medicului-pishiatru Ana Codreanu, patologiile psihice (depresia ș.a.) sunt printre esențilele cauze ale suicidului în rândul adolescenților, urmate de alți factori precum ar fi neglijența din partea celor apropiați sau abuzul. Astfel a descris specialistul comportamentul copiilor care au gânduri suicidare.

"Sunt niște semne care ne arată că ceva nu este în regulă. Neglijarea înfățășirăii personale, schimbări în comportament, fuga de acasă, consumul de alcool sau droguri, dezinteres față de activitățile care-i aduceau plăcere, declin în activitatea școlară, simptome somatice (dureri de cap, dureri de stomac) – toate acestea ar trebui să le dea de gândit părinților", a declarat pentru Sputnik Ana Codreanu.

Mai mult, specialistul a remarcat faptul că cel mai frecvent tentativele și ideile de sucid apar la adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12-15 ani, atunci când în organismul lor au loc schimbări hormonale.

Totuși, sinuciderea în rândul copiilor ar putea fi prevenită, dacă adulții nu ar ignora simptomele comportamentului suicidar.

"Pentru a preveni aceste situații tragice este important să comunicați zilnic cu copilul. Dacă observați schimbări majore în comportamentul lui adresați-vă la specialiști. Fie la psihologul de la școală, apelați la serviciile altor specialiști din domeniu, fie la cele 41 de centre prietenoase tinerilor sau la centrele de sănătate mintală", a menționat medicul-psihoterapeut.

Totodată, Ana Codreanu susține că indiferent de vârstă, fiecare om are nevoie de comunicare și dragoste din partea celor apropiați. Indiferența din partea familiei, lipsa de atenție și socializare poate avea un impact negativ asupra stării psiho-emoționale a multor persoane, în special, asupra copiilor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

40
Tagurile:
psiholog, copii, suicid


Загрузка...
Viorel Sochircă

Averile funcționarilor publici: Descoperirile ANI

113
(reînnoit 19:17 17.09.2020)
Autoritatea Națională de Integritate a pornit o serie de măsuri privind declarațiile de avere mai multor funcționari publici. Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii "Logica Puterii".
Averile funcționarilor publici: Descoperirile ANI

Să declari că te plimbi cu mașina vecinului, să cumperi case și apartamente cu câteva mii de lei, dar care, de fapt, valorează zeci sau chiar sute de mii de euro, se pară că, este o normalitate pentru Republica Moldova. Acest  lucru a declarat șeful Direcției Evaluare, Prevenire și Implementare a Politicilor din cadrul Autorității Naționale de Integritate, Viorel Sochircă.

"Este de mirare când deschizi o declarație și vezi că funcționarul are un salariu decent, la fel și soția acestuia, dar ei declară valoarea automobilului de patru mii de lei. Misiunea inspectorului din cadrul Autorității Naționale de Integritate este să stabileasă dacă nu este o diferență substanțială între veniturile realizate de către subiect și bunurile care au fost dobândite pe parcursul deținerii unei funcții publice", a spus Viorel Sochircă.

Potrivit lui, lacunele din legislație, dar și mușumalizările la care recurg unele persoane publice contribuie la faptul ca acțiunile întreprinse în cadrul controalelor efectuate de ANI să nu aibă mari rezultate.

"Dacă nu vor fi intreprinse măsuri, atunci și în continuare vom avea demnitari care își procură mașini cu cinci mii de lei și au averi pe care nu le pot motiva", a subliniat Viorel Sochircă.

Ce soluții propune Viorel Sochircă aflați din emisiuniunea "Logica Puterii".

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

113
Tagurile:
funcționari publici, ANI, avere


Загрузка...
Ion Nicolaescu

Ion Nicolaescu reușește o dublă de senzație în Liga Europei

0
DAC Dunajska Streda s-a calificat în runda a treia preliminară a Ligii Europa după 5-3 cu Jablonec. Omul meciului a fost atacantul moldovean Ion Nicolaescu, transferat o zi mai devreme la campioana Slovaciei.

CHIȘINĂU, 18 sep – Sputnik, Ștefan Ursu. Intrat pe teren în minutul 78, Nicolaescu a dus meciul în prelungiri în minutul 85 și a marcat pentru 4-3, în minutul 96, cu un șut superb din interiorul careului. În runda următoare, DAC va juca cu LASK.

Un alt internațional moldovean, Mihail Caimacov a pasat decisiv la primul gol al echipei Olimpija Ljubljana, dar vicecampioana Sloveniei a cedat în prelungiri în fața lui Zrinjski cu 2-3.

De prelungiri a avut nevoie și Partizan Belgrad pentru a trece de Sfântul Gheorghe.

Singurul gol al partidei de la Chișinău a fost marcat din penalty de fostul jucător a lui CSKA Moscova, Bibras Natcho, în minutul 104.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Liga Europei, fotbal
Tematic
Ion Nicolaescu nu va fi golgheter în Belarus: Iată cu cine a semnat


Загрузка...