Eugenia Sîli

Important pentru femei: Iată de unde pot lua bani pentru dezvoltarea afacerilor

404
(reînnoit 15:14 10.09.2019)
Femeile pot solicita împrumuturi nerambursabile mici pentru dezvoltarea afacerilor până în data de 20 septembrie, 2019.

Cel mult 165 de mii de lei pot solicita femeile pentru dezvoltarea afacerilor, în cadrul Programului ”Femei în faceri”, desfășurat de Organizația pentru dezvoltarea sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii. La acest concurs pot participa femeile începătoare în domeniul afacerilor sau care gestionează afaceri, cel mult, de doi ani. Condiția principală pentru a obține ajutorul financiar este contribuția personală de 10%. Detalii despre finanțare a oferit, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”,  Eugenia Sîli, managerul programului "Femei în afaceri".

”Aplicațiile se fac online. În primul rând, doamna trebuie să aibă afacerea înregistrată și un cont bancar. Ne interesează, de asemenea, istoria afacerii, experiența în domeniul afacerii, produsele, procesul tehnologic. În formular solicitanta va descrie afacerea, va oferi detalii cu privire la venit, surse de finanțare, cheltuieli administrative. Afacerea trebuie să fie în domeniile: producere, procesare, prestări servicii, export, inovații”, a explicat Eugenia Sîli.

Împrumuturile nerambursabile sunt oferite în cadrul etapei a doua a Programului ”Femei în afaceri”. Până în prezent au fost organizate trei apeluri de finanțare și au fost susținute financiar 282 de afaceri, dintre care aproximativ 30% din domeniul industriei textile.

”În desfășurare este al patrulea apel de finanțare, în cadrul etapei a doua a Programului ”Femei în afaceri”. De ce ne-am oprit la această etapă? Ne dorim să creștem numărul beneficiarelor, ca ulterior să le oferim posibilitatea să acceseze granturi mari, deja în cadrul etapei a treia a programului. Ce urmează după al patrulea concurs? Vom prelungi programul pilot ”Femei în afaceri” pentru încă trei ani”, a menționat Eugenia Sîli.

Programul pilot ”Femei în afaceri” a fost lansat în 2016. Mai multe detalii aflați din emisiunea ”ATITUDINI”.

Autor: Maria Dimineț

404
Tematic
Cum un curs obișnuit în IT a schimbat destinul a zeci de femei din Moldova
Important pentru femei! Statul vă oferă bani ca să inițiați afaceri


Загрузка...