Mircea Bernic

Vești bune pentru tineri: Prima școală de toamnă gratuită despre nanotehnologii și inginerie biomedicală

84
(reînnoit 18:22 09.09.2019)
În perioada 14-17 septembrie, la Universitatea Tehnică din Moldova, va fi organizată prima Școala de toamnă în nano-bioinginerie, biomateriale şi biocompatibilitate. Tinerii interesați de cercetări pot participa gratuit la ineditul eveniment.

Şcoala de toamnă se adresează doctoranzilor, masteranzilor, studenţilor şi tinerilor cercetători care studiază fizica corpului solid, electronica, microelectronica şi nanoelectronica, ingineria biomedicală, biologia, medicina sau domeniile conexe, din cadrul organizaţiilor de cercetare, IMM-urilor şi companiilor industriale.

Potrivit prorectorului UTM, Mircea Bernic, prelegerile vor fi prezentate de profesori şi cercetători din partea organizaţiilor partenere ale proiectului și alte instituții reprezentative, printre care Hannover Medical School (Germania), Bristol University (Marea Britanie), Shizuoka University (Japonia), Universitatea Tehnică a Moldovei (Departamentul Microelectronică și Inginerie Biomedicală, Centrul Național de Studiu și Testare a Materialelor), Academia de Științe a Moldovei și Universitatea de Medicină şi Farmacie „N. Testemițanu”.

Tinerii vor fi instruiți pe diverse subiecte precum: introducere în bioinginerie, nanotehnologii în biomedicine, biomateriale şi biocompatibilitate, bioingineria ţesuturilor şi organelor, nano-optoelectronică și nanofotonică și plasmonica pentru senzori biochimici.

Evenimentul se va desfășura în limba engleză, iar participarea est gratuită. La final, studenții școlii de toamnă vor primi certificate de participare.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

84
Tagurile:
școală, UTM, tineri
Tematic
UTM, premiată cu Grand Prize la o expoziție internațională din România


Загрузка...