Tatiana Nagnibeda Tverdohleb

Un profesor explică de ce Pedagogia nu mai este atractivă pentru tineri

394
(reînnoit 19:52 28.08.2019)
În instituțiile de învățământ din țară se simte o lipsă acută a dascălilor. Directoarea Liceului Teoretic "Alexandru Ioan Cuza" din Capitală, Tatiana Nagnibeda- Tverdohleb, spune că instituția pe care o reprezintă are nevoie de câțiva profesori. Ea crede că meseria de pedagog nu ar fi atractivă pentru tinerii specialiști, dar și că acestora le este frică de a-și asuma responsabilități.

Cu părere de rău, pedagogia nu mai este atractivă pentru tineri, o spune Tatiana Nagnibeda- Tverdohleb. Directoarea a declarat că vârsta medie a profesorilor care predau în instituțiile de învățământ este de 40-45 de ani. Adesea, tinerii lucrează ceva timp, însă ulterior pleacă peste hotare.

"Avem nevoie de pedagog pentru disciplina Fizică. De asemenea, avem profesoare care sunt în concediu de maternitate și pe care nu avem cu cine să le înlocuim", a spus Tatiana Nagnibeda- Tverdohleb.

Totodată, directoarea a subliniat faptul că pe umerii profesorilor sunt puse multe responsabilități. Mulți părinți sunt plecați peste hotare, iar majoritatea adulților consideră că educația copiilor rămâne doar pe seama pedagogilor.

"Părinții sunt preocupați de situația materială a copiilor, iar pedagogii trebuie să aibă grijă pe deplin de educația lor. Acest lucru îi sperie pe tinerii specialiști", a menționat directoarea.

Care ar fi soluția de a ieși din această situație aflați din interviul audio atașat.

394
Tagurile:
tineri, profesor
Tematic
Psiholog: Nu mai dați vina pe pedagogi, educați copiii până a merge la școală


Загрузка...