Constantin Cojocaru

Ce tip de miere trebuie consumi pentru a trata afecțiunea de care suferi

459
(reînnoit 17:52 25.08.2019)
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", apicultorul și organizatorul târgurilor de miere, Constantin Cojocaru, a vorbit despre beneficiile uimitoare ale diverselor sortimente de miere pentru organism.
Ce tip de miere trebuie să consumi pentru a trata afecțiunea de care suferi

Mierea de albine pe lângă faptul că este gustoasă, mai reprezintă și un adevărat izvor de sănătate. Beneficiile mierii de albine se datorează conținutului său de vitamine, aminoacizi și minerale precum calciu, fier, clorură de sodiu, magneziu, fosfat și potasiu. Mierea de albine este cel mai rapid și puternic energizant natural, care ajută excelent în tratamentul afecțiunilor respiratorii, cele hepatice sau cardiace.

Apicultorul Constantin Cojocaru spune că în caz de răceală cea mai bună miere pe care o puteți consuma este mierea de tei sau cea din flori de levănțică. Mierea de tei calmează accesele de tuse și vă ajută să adormiți fără probleme. Mierea de lavandă este bună în probleme pulmonare, are efect tonic și diuretic. Aceasta alină simptomele reumatice și este indicată și celor cu afecțiuni pulmonare.

Mai mult, apicultorul afirmă că și persoanele care au glicemia mărită pot consuma miere în caz de răceală, însă în cantități moderate.

"Mierea de salcâm poate fi consumată de către diabetic. Desigur nu în cantități mari. Aceasta nu are miros puternic și nu se cristalizează atât de repede", a precizat Cojocaru.

Apicultorul a precizat că și mierea de hrișcă protejează organismul și previne îmbolnăvirile cardiovasculare, combătând în același timp pierderile de memorie de scurtă durată sau pierderea vederii.

În Moldova se produc în temei următoarele sortimente de miere: miere de salcâm, de tei, de floarea soarelui, de levănțică, plorifloră și de mană.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

459
Tagurile:
miere
Tematic
De ce este periculos să pui miere în ceaiul fierbinte: Avertismentul specialiștilor
Direct de la apicultor! Vezi care este diferența dintre miere bio și cea naturală
Ian Lisnevschi

Cu cine va vota electoratul PDM la prezidențiale

5
Directorul companiei sociologice „Intelect-Grup”, Ian Lisnevschi, a vorbit în studioul Sputnik Moldova cum vor proceda votanții Partidului Democrat și pe cine ar putea ei să-i susțină în turul întâi și doi la alegerile prezidențiale
Expert: Unde ar putea să migreze votanții Partidului Democrat la alegerile prezidențiale

Recent, liderul PD, Pavel Filip, i-a îndemnat pe susținătorii partidului ca aceștea să decidă de unii singuri cu cine să voteze la prezidențiale. Liderul democraților spunea că nu este necesar să le indice colegilor și simpatizanților partidului pe cine dintre candidați să-l susțină, în condițiile în care PD nu și-a înaintat propriul candidat pentru acest scrutin.

Sociologul Ian Lisnevschi spune că recenta decizie a democraților de a-și îndemna alegătorii să voteze cu cine vor ei la prezidențiale ține de strategia pe care a adoptat-o formațiunea dată în aceste alegeri. Totodată, expertul mai spune cum ar putea să se împartă voturile alegătorilor PD-ului pentru cele două tururi de scrutin.

„Dacă ne întrebăm unde se vor regăsi electorii PD-ului la alegerile prezidențiale pentru cele două tururi, o treime dintre ei vor vota cu Igor Dodon, o treime nu vor ieși la vot, iar o parte ar putea să voteze cu partidele de dreapta, nu neapărat cu Maia Sandu. De ce? - pentru că între candidatul PAS la prezidențiale și democrați există animozități, care s-au păstrat încă din campaniile electorale precedente”, a punctat Ian Lisnevschi.

Partidului Democrat, nu participă la alegerile prezidențiale cu propriul candidat. Alegerile prezidențiale în Moldova se vor desfășura pe 1 nioembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

5
Tagurile:
alegeri prezidențiale, votanți, PD
Tematic
Favoriții pentru Președinție: Ce rating au candidații
Care este cauza divergențelor dintre Sandu și Năstase – expert


Загрузка...
Natalia Storceac

Util: Cum alegeți un produs electrocasnic sau electronic

43
(reînnoit 12:42 21.10.2020)
Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei a lansat o nouă campanile de informare privind achiziționarea aparatelor electrocasnice sau electronice. Detalii am aflat de la inspectorul principal Natalia Storceac.
Util: Cum să alegeți un produs electrocasnic sau electronic

Achiziționarea produselor electrocasnice și electronice de uz casnic le dă bătăi de cap moldovenilor. Consumatorii adesea întâmpină diverse probleme din motiv că nu sunt informați despre criteriile la care trebuie să atragă atenția atunci când cumpără asemenea produse.

"Prima regulă esențială este locul procurării produselor electrocasnice și electronice. Acestea trebuie comercializate în magazine specializate și autorizate. Oamenii trebuie să evite să procure aceste produse din piețele comerciale", a declarat pentru Sputnik Natalia Storceac.

Potrivit ei, înainte de procurarea produsului consumatorul trebuie să citească pe ambalajul de vânzare sau cartea tehnică toate instrucțiunile de folosire. Acestea trebuie să fie descrise în limba de stat. Alte elemente esențiale sunt indicatorii reflectați în etichetele de consum energetic, care trebuie să cuprindă informații privind consumul de energie și alte resurse cu impact energetic.

"Potrivit unor calcule ale specialiștilor, dacă se alege un frigider de clasa A+, în detrimentul unuia de clasa B, atunci consumatorul poate economisi anual peste 490 lei la factura pentru energie electrică. Deci, este important să țină cont de toate criteriile și să aleagă varianta convenabilă", a precizat invitata.

De asemenea, la procurarea unui aparat electronic sau electrocasnic cumpărătorul trebuie să ia în considerare marca de fabrică a întreprinderii producătoare, numărul sau denumirea tipului de aparat, natura alimentării și frecvența nominală a rețelei.

Mai mult, fiecare produs are un termen de garanție de 24 de luni. În acest timp, în caz de defectare, consumatorul are dreptul să solicite înlocuirea produsului cu unul de calitate adecvată sau reparația acestuia. Totodată, în primele șase luni, cumpărătorul poate solicita inclusiv restituirea contravalorii pentru bunul procurat, dacă exisă o neconformitate majoră. În cazul unor mici defecte, consumatorul poate solicita remedierea deficienței.

Reprezentantul APCSP îndeamnă consumatorii să sesizeze autoritățile privind toate practicile incorecte depistate și să apeleze la linia fierbinte 022-51-51-51 pentru a raporta anumite încălcări.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

43
Tagurile:
Agenția pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței, Agenția pentru Protecția Consumatorilor, electronice, produse electrocasnice
Tematic
Ziua mondială a drepturilor consumatorilor: Situația din Republica Moldova - detalii


Загрузка...