Constantin Cojocaru

Târg dulce în centrul Capitalei: Iată ce bunătăți puteți găsi

151
(reînnoit 19:12 17.08.2019)
În centrul Capitalei a fost deschis un târg pentru amatorii de dulce. Acesta va funcționa inclusiv duminică.
Târg dulce în centrul Capitalei: Iată ce bunătăți puteți găsi

Pe 15 august, în scuarul Teatrului de Operă și Balet din Chișinău, a fost deschis un târg apicol. Aproape 40 de apicultori din țară au scos la vânzare miere de toate tipurile, polen, propolis și chiar bucăți de faguri.

Astfel, vizitatorii au posibilitatea să guste miere și să cumpere produsele care le sunt pe plac chiar de la producători.

"În vânzare avem miere de salcâm, miere de tei, de floarea soarelui, de levănțică și polifloră. Invităm toți doritorii să procure miere naturală, de calitate de la producătorii noștri", a spus Constantin Cojocaru, organizatorul târgului.

Potrivit lui, prețurile sunt destul de avantajoase. Un borcan de miere de 700 grame poate fi achiziționat la un preț de până la 120 de lei, iar unul de trei litri – cu până la 500 de lei.

Târgul Național al Apicultorilor a ajuns la cea de-a treia ediție și se va desfășura până duminică, 18 august, astfel că mai aveți timp și  mânie să vă faceți provizii dulci.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

151
Tagurile:
târg, miere
Tematic
Ce tip de miere este recomandat pentru afecțiunea de care suferi: Iată ce spun apicultorii
Dorin Cimil

Alegeri prezidențiale: Câți alegători sunt așteptați la urne

12
(reînnoit 18:44 30.10.2020)
Președintele CEC, Dorin Cimil, a precizat care trebuie să fie numărul cetățenilor cu drept de vot pentru ca rezultatele alegerilor prezidențiale să fie validate. El și-a exprimat speranța că moldovenii vor manifesta atitudine civică și vor ieși la vot.
Alegeri prezidențiale: Câți alegători sunt așteptați la urne

În cadrul emisiunii "Contrapunct", președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a remarcat faptul că toate birourile secțiilor de votare din țară sunt pregătite și dotate cu echipamentul necesar pentru ca moldovenii să-și exercite dreptul la vot.

Potrivit lui, la urne sunt așteptați toți doritorii cu drept de vot, însă pentru validarea scrutinului este necesar să  participe nu mai puțin de 1/3 din alegători.

"Există o condiție de recunoaștere a valabilității scrutinului - un milion de alegători este necesar să se prezinte la urnele de vot. În listele electorale sunt incluși 2,8 milioane de cetățeni cu drept de vot. Suntem pregătiți să facem față numărului de persoane înscrise în aceste liste", a subliniat Dorin Cimil.

Președintele CEC și-a exprimat speranța că cetățenii moldoveni vor ieși în număr suficient la vot și scrutinul va fi validat.

Precizăm că în ziua alegerilor prezidențiale din acest an vor fi deschise 2143 de secții de votare, inclusiv 139 peste hotare, iar pentru alegătorii din Transnistria – 42.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

12
Tagurile:
secții de votare, urne, CEC, alegeri prezidențiale
Tematic
Ghilețchi: Scenarii politice după alegeri


Загрузка...
Vasile Vulpe

Crearea platformelor industriale multifuncționale: Avantaje

15
(reînnoit 16:35 30.10.2020)
Guvernul a lansat programul-pilot care prevede crearea platformelor industriale multifuncționale. Despre avantajele pentru antreprenori și beneficiile asupra economiei am aflat de la șeful Direcției politici economice din cadrul Ministerului Economiei, Vasile Vulpe.
Crearea platformelor industriale multifuncționale: Avantaje

Statul va susține financiar crearea platformelor industriale, iar autoritățile publice locale vor fi responsabile de întreținerea și dezvoltarea acestora. Platformele vor contribui la dezvoltarea industriei în regiuni și crearea locurilor de muncă, susțin autoritățile.

Potrivit lui Vasile Vulpe, avantajele acestor platforme este că vor fi dotate cu toate rețelele de comunicare – iluminare, apă, canalizare, gaz etc. Racordarea la aceste facilități este una dintre cele mai costisitoare la etapa construcției.

"Atâta timp cât se va oferi o platformă unică, ce va avea o bază și mentenanță unică, atunci agentul economic nu va trebui să-și facă griji de aceste aspecte. Este un aspect foarte important", a subliniat interlocutorul.

Mai mult, odată cu crearea platformelor industrial-multifuncționale vor fi create inclusiv laboratoare de cercetare și renovare. Astfel, va avea loc simbioza dintre necesitățile din punct de vedere tehnologic a întreprinderii și activitățile științifice de cercetare și dezvoltare ale antreprenorilor, a mai adăugat Vasile Vulpe.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

15
Tagurile:
economie, industrie, Ministerul Economiei al Republicii Moldova
Tematic
Proiect esențial pentru Moldova: 16 platforme industriale în 16 raioane


Загрузка...