Veaceslav Sârbu

Ce faci dacă ai uitat permisul auto acasă și ești oprit de polițiști - detalii

92410
(reînnoit 10:34 27.07.2019)
Iată ce trebuie să faci dacă ai uitat permisul auto acasă și ai fost oprit de polițiști.

Conform Regulamentul Circulației Rutiere prevede expres că la cerința angajatului poliției, conducătorul auto este obligat să înmâneze pentru verificare permisul de conducere, certificatul de înmatriculare sau actele care atestă proveniența încărcăturii.

Șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Patrulare, Veaceslav Sârbu, atenționează șoferii că în cazul în care conducătorul auto nu are asupra sa permisul de conducere și este stopat de către agenții de patrulare, conducătorul auto este sancționat în temeiul Codului Contravențional articolul 232 de la 3 până la 6 unități convenționale. Totodată, dacă conducătorul auto a urcat la volan fără a deține permisul de conducere sancțiunea este de la 30 la 60 de unități convenționale, adică 1500-3000 de lei.

Reprezentantul Inspectoratului Național de Patrulare mai spune că în cazul în care conducătorul auto dispune de permis de conducere, dar l-a uitat acasă sau în alt loc, agentul de patrulare verifică prin sistemul informațional dacă persoana dispune de dreptul de a conduce mijlocul de transport, sau dacă este privat de permisul de conducere, conducătorul auto este amendat de la 3 la 6 unități convenționale.

În anul 2018 pe articolul 232 din Codul Contravențional au fost întocmite 4303 contravenții, iar în 7 luni din 2019, 1819 contravenții.

Autor: Eduard Maciac

92410
Tagurile:
Codul Contravențional, amendă, permise auto
Тема:
Viața în Moldova (269)
Tematic
Moldova ar putea rămâne fără șoferi: Câți au rămas fără permise doar în trei luni
De necrezut: Vezi ce le-au făcut polițiștii la aproape 900 de șoferi


Загрузка...