Municipiul Chișinăul continuă să fie lider incontestabil la numărului de vânzări de imobile în țară. În același timp, a crescut și numărul total de blocuri finisate. Totodată, specialiștii din domeniu susțin că programul Prima Casă a avut ”un cuvânt de spus” pe piață. Cetățenii au procurat în jur de 5-7 mii de locuințe de la lansarea campaniei.
"Dacă unele agenții se plâng că numărul total de clienți sunt în scădere, aceasta nu reprezintă un reper pentru ceea ce se întâmplă în general pe piața imobiliară. Numărul de contracte a crescut. Trebuie să recunoaștem că și atitudinea cetățenilor s-a schimbat. Mulți au conștientizat că e mai bine să achiți 200 euro lunar pentru un apartament care îți va rămâne în posesie după o perioadă, decât sa-i oferi pentru chirie", susține expertul.
Moratoriul anunțat de autorități privind înghețarea construcțiilor în Capitală nu ar rezolva necesitățile cetățenilor, mai spune expertul
"Tendința de a migra spre capitală sau de a procura un imobil rămâne în ascensiune în timp ce terenurile în raza orașului ating cifre astronomice. Nu mai sunt terenuri libere pentru dezvoltatori. Cu greu se găsesc petice de pământ unde se pot dezvolta anumite complexe locative. Mai devreme sau mai târziu constructorii vor migra spre suburbia", a conchis Oleg Luchianov.
Utilizate eficient, rețelele de socializare ne ajută să vindem un produs, să facem mai mulți bani sau să devenim renumiți. Pentru aceasta este suficient să aplicăm simple tehnici de marketing, să transmitem mesaje coerente și ingenioase și să avem răbdare. Despre pașii care trebuie urmați, în acest scop, a vorbit în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal”, Vadim Cușnir, manager al comunității Social Media în Culise.
Persoanele care încep afaceri mici sunt încurajate să facă, periodic, live-uri pe rețelele de socializare. Această tehnică atrage atenția publicului care, ulterior, va solicita sau va recomanda produsul sau serviciul promovat.
”Există așa o persoană care se numește Corina. Ea face cursuri de engleză. În decurs de jumătate de an a devenit cunoscută în Chișinău datorită live-rilor pe rețeaua de socializare. O dată în săptămână ea făcea un live și vorbea despre activitatea ei. În prezent, ea este tăguită de fiecare dată când cineva se interesează despre cursuri de limba engleză. Ce a ajutat-o pe ea? Faptul că făcea constant live și vorbea despre activitatea ei”, a povestit Vadim Cușnir.
Storytelling este o altă tehnică de promovare eficientă a unei activități pentru rețelele de socializare. Aceasta reprezintă o poveste despre activitatea unei persoane sau instituții, relatată simplu și captivant.
”Povestești de ce ești implicat în această activitate. Vorbești despre dificultățile prin care ai trecut, cu ce provocări te confrunți și care este feedback-ul clienților. Este cea mai ușoară metodă de a atrage atenția. Textul trebuie să fie scurt și să respecte acea structură predată în școală: introducere, cuprins și încheiere. Începutul unui storytelling trebuie să fie captivant. Fie începem cu un citat, fie cu o întrebare. Iar în text trebuie să se regăsească mesajul din citat sau răspunsul la întrebare”, a precizat Vadim Cușnir.
Ce greșeli trebuie evitate în procesul de promovare a unei afaceri pe rețelele de socializare aflați din interviu.
Autor: Maria Dimineț
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", avocatul Iurie Mărgineanu a explicat cum își pot recupera șoferii paguba cauzată de gropile din asfalt.
Un conducător auto care și-a avariat mașina într-o groapă, trebuie să cheme imediat poliția, care fixează într-un proces verbal circumstanțele producerii accidentului. Ulterior, trebuie să supună automobilul unei revizii tehnice și eventual să identifice autoritatea responsabilă de întreținerea drumului și pe care o va ataca în instanța de judecată.
"Este necesar de a documenta această situație la fața locului cu ajutorul poliției, a martorilor sau să faceți poze cu telefonul personal pentru a prezenta instanței de judecată și a convinge că ați deteriorat mașina din cauza gropilor de pe drum. Instanța de judecată trebuie convinsă că anume din cauza calității drumurilor mașina a avut de suferit și trebuie să cereți socoteala celor care sunt responsabili de acest segment de activitate", a explicat avocatul Iurie Mărgineanu.
Potrivit spuselor avocatului, în instanțele de judecată există multe dosare cu asemenea cazuri și, de regulă, șoferii au câștig de cauză.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Vreme frumoasă cu temperaturi ridicate vom avea și astăzi.
După câteva zile în care mercurul în termometre a scăzut chiar și până la -20 pe alocuri, iar în unele raioane a căzut și un strat de zăpadă, temperaturile de primăvară și ploile revin.
Meteorologii ne îndeamnă să nu uităm umbrela acasă pentru că temporar vor cădea ploi pe întreg teritoriul Republicii Moldova.
Temperaturile cresc și astăzi, astfel termometrele vor indica chiar și peste 10 grade Celsius. Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează pentru astăzi în raioanele de nord +6..+9°С, în raioanele centrale +7..+10°С, în raioanele de sud +8..+11°С, în raioanele de est +6..+9°С, în capitală +8..+10°С.
Temperatura aerului va scădea brusc începând cu data de 26 ianuarie, când sunt posibile ninsori slabe.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova