Svetlana Lazăr

Festival cu tradiţii la Domulgeni: Iată cum puteți sărbători Duminica Mare

881
(reînnoit 20:15 11.06.2019)
Pe 16 iunie, începând cu ora 12.00, în satul Domulgeni, raionul Floreşti, se va desfășura un eveniment turistic național axat pe dezvoltarea și promovarea tradițiilor culturale și gastronomice, cu aspecte etnofolclorice și meșteșugărești pronunțate - Festivalul Turistic Național al Tradițiilor "DUMINICA MARE".

Duminica Mare este sărbătorită cu tradiții în localitatea Domulgeni, Floreşti. Evenimentul devine deja o Carte de Vizită, nu doar a zonei de Nord a Moldovei, ci și a întregii țări.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", președintele Asociației Turismului Rural, Ecologic și Cultural din Moldova, Svetlana Lazăr, a relatat că în acest an vizitatorii vor avea parte de un program divers, care va satisface gusturile și preferințele tuturor vizitatorilor.

Pe traseul turistic al satului, oaspeții Festivalului vor fi însoțiți de ghizi-copii. Acolo vor vizita gospodăria unui apicultor, atelierul unui lemnar şi sculptor în lemn, o gospodărie-muzeu de peste 100 ani şi biserica „Sf. Nicolae” din localitate. Apoi vor merge în inima satului vechi, pe malul râului Răut, acolo unde se va desfășura Festivalul Turistic Național al Tradițiilor "DUMINICA MARE".

"Gospodinele şi gospodarii vor propune bucate şi preparate locale pregătite după vechile reţete din zonă. Oaspeții vor putea degusta copturi, mămăliguţă, compoziții de bucate tradiționale, clătite, turte cu mac, plăcinte şi băuturi răcoritoare. Totodată, meşterii populari vor organiza ateliere demonstrative de țesut covoare şi catrințe, de brodat și de confecționare a costumului național, de împletit lozie, de olărit şi ceramică, de scopt urdă şi de afumat mezeluri. De asemenea, meșterii populari vor prezenta expoziții pentru cei ce doresc să cumpere un obiect tradițional și autentic", a spus Svetlana Lazăr.

Accesul la festival va fi liber pentru toți vizitatorii care-și doresc să redescopere tradițiile etnofolclorice, culinare și meșteșugărești ale neamului nostru. Programul complet al Festivalului Turistic Național al Tradițiilor "DUMINICA MARE" îl găsiți aici.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

881
Tagurile:
Duminica Mare, tradiții, Festival
Tematic
Când cade Duminica Mare în 2019 și care este adevărata semnificație a Rusaliilor
Svetlana Lazăr: Iată cum putem valorifica potențialul turistic al satului moldovenesc
Ia-ți familia și hai la VATRA pe 22 - 23 iunie, petrece o noapte în camping


Загрузка...