Victor Cernomorcenco

Cupola din parcul "La Izvor", renovată de o companie imobiliară detalii

468
(reînnoit 14:59 24.04.2019)
Reușesc nu doar să vândă apartamente, dar și să se implice în diverse proiecte sociale. Zece reprezentanți ai unei companii imobiliare au muncit timp de opt ore pentru a reamenaja o cupolă din parcul "La Izvor", lăsată în paragină de mai mulți ani.
Cupola din parcul "La Izvor", renovată de o companie imobiliară – detalii

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, directorul de marketing al unei companii imobiliare Victor Cernomorcenco a povestit cu lux de amănunte despre această inițiativă. 

"Ideea a apărut într-o zi de toamnă, când mă plimbam prin parc cu soția și prietenii mei. Am observat acest loc, lăsat uitării și am decis că într-o bună zi o să-l reamenajăm. De fapt, nu este prima acțiune de acest gen, întrucât întotdeauna mi-am manifestat interesul pentru proiectele sociale. Anterior am renovat și un podișor la parcul Valea Morilor", a subliniat Victor Cernomorcenco.

Cupola din parcul „La Izvor”, renovată de o companie imobiliară
© Photo : Victor Cernomorcenco
Cupola din parcul „La Izvor”, renovată de o companie imobiliară

Zis și făcut. După anunțarea inițiativei în cadrul companiei, toată echipa s-a mobilizat și a dat niște bani pentru inițierea acestui proiect. Astfel, timp de o săptămână, angajații companiei imobiliare au reușit să adune circa 10.000 de lei.

"Din acești bani am dat comandă de mobilier și am procurat alte ustensile necesare pentru reamenajarea cupolei. Am muncit împreună umăr la umăr pentru a crea un loc frumos, unde se vor putea odihni toți doritorii", a adăugat inițiatorul proiectului.

Cupola din parcul „La Izvor”, renovată de o companie imobiliară
© Photo : Victor Cernomorcenco
Cupola din parcul „La Izvor”, renovată de o companie imobiliară

Victor Cernomorcenco susține că în viitor compania se va mai implica în amenajarea și salubrizarea orașului, întrucât toate acțiunile sunt făcute cu dăruire pentru locuitorii Capitalei. Totodată, el i-a îndemnat și pe alți oameni să participe la activități similare.

"Credem că fiecare dintre noi trebuie să se implice cât de puțin pentru a reamenaja locurile uitate din oraș. Împreună putem crea un oraș mult mai frumos și prietenos și să ne simțim bine la noi acasă", a punctat reprezentantul companiei.

Cupola din parcul „La Izvor”, renovată de o companie imobiliară
© Photo : Victor Cernomorcenco
Cupola din parcul „La Izvor”, renovată de o companie imobiliară

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Cristina Baș

468
Tagurile:
proiect, companie, renovare, parc
Tematic
Apartament într-un bloc nou sau vechi: Ce preferă moldovenii
Ce trebuie să știți dacă ați procurat apartament într-un bloc aflat în construcție
Sergiu Lelic

Accesorii periculoase: Atenție la ce cumpărați pentru sărbători

42
(reînnoit 15:41 02.12.2020)
Sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar în magazine putem găsi deja o gamă largă de decorațiuni de Crăciun. Specialiștii atenționează cetățenii să fie precauți atunci când achiziționează jucării, ghirlande și alte accesorii de sărbători.
Accesorii de iarnă: Atenție la ce cumpărați pentru sărbători

Sărbătorile de iarnă sunt de neimaginat fără ghirlande luminoase pe brad, focuri de artificii și alte atribute specifice.Chiar dacă este suficient timp până la sărbători, centrele comerciale sunt pline demult cu astfel de articole. Ofertele sunt pentru toate gusturile și buzunarele, specialiștii avertizează însă că unele dintre acestea ne-ar putea pune viața în pericol.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directorul Centrului Naţional pentru Protecţia Intereselor Economice ale Consumatorilor, Sergiu Lelic, a scos în evidență câteva aspecte importante la care ar trebui să atragă atenția fiecare cumpărător.

"În primul rând, achiziționați produsele din locurile autorizate și citiți cu mare atenție compoziția acestora. Analizați ambalajul, culoarea, piesele, pentru că există multe riscuri ca produsele să fie contrafăcute", a semnalat Sergiu Lelic.

În special, specialistul s-a referit la instalațiile luminoase care adesea prezintă un potențial pericol pentru viața și sănătatea consumatorilor.

"Unele instalații prezintă riscuri sporite de electrocutare sau de incendiu. Produsele trebuie să fie etichetate corespunzător. Firul, de la primul bec până la priză, trebuie să aibă o lungime corespunzătoare. De asemenea, ghirlandele comercializate trebuie să dețină declarații de conformitate", a subliniat interlocutorul.

În caz de depistare a unor neconformități, consumatorii sunt îndemnați să înștiințeze autoritățile responsabile.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

42
Tematic
Magia sărbătorilor de iarnă a cuprins Capitala


Загрузка...
Ala Darovannaia

Deputat, despre încadrarea străinilor în câmpul muncii

42
(reînnoit 12:59 02.12.2020)
Parlamentul a aprobat în prima lectură proiectul de lege ce prevede modificarea cadrului normativ aferent accesului străinilor pe piața muncii. Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii "Contrapunct" cu deputatul Ala Darovannaia.
Deputat,  despre angajarea străinilor pe piața muncii din Moldova

În ultimii ani se înregistrează un deficit de forță de muncă. Acesta este mai pronunțat în unele sectoare, în special în industria prelucrătoare și extractivă, în domeniul transport și depozitare, precum și în agricultură.

Potrivit deputatului Ala Darovannaia, proiectul de lege aprobat în prima lectură ce prevede modificarea cadrului normativ aferent accesului străinilor pe piața muncii se referă la optimizarea proceselor de angajare a străinilor pe piața autohtonă și vine să acopere această insuficiență de forță de muncă, în special în acele domenii ce nu sunt prea mult dorite de cetățenii băștinași.

"În Republica Moldova avem mulți șomeri, dar pe de altă parte listele cu posturi vacante sunt foarte mari. De exemplu, în domeniul colectării deșeurilor avem foarte multe locuri, însă cetățenii noștri nu doresc să muncească în acest sector. De ce să nu aducem forță de muncă necalificată și să le creăm condiții celor care vin din țări mai puțin dezvoltate", a declarat în studioul Sputnik Ala Darovannaia.

Mai mult, deputata susține că această inițiativă ar însemna și un pas spre dezvoltare, întrucât migrația forței de muncă după anii ’90 a luat o amploare uimitoare, iar țara noastră are nevoie de forță de muncă necalificată.

"Importăm forță de muncă, dar ulterior devenim un stat primitor și nu cel care furnizează forță de muncă profesionistă pentru alte țări. Nu văd nimic ascuns în acest proiect, ci dimpotrivă consider că trebuie să încercăm să adoptăm această metodă", a remarcat interlocutoarea.

De menționat este că proiectul de lege a stârnit multe nedumeriri în rândul deputaților. Acesta urmează să fie aprobat în lectură finală în cadrul ședințelor următoare.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

42
Tagurile:
piața muncii, proiect de lege, Parlament, deputat


Загрузка...
Vasile Bolea

Motivul pentru care PSRM a propus scoaterea SIS-ului din subordinea președintelui

11
Deputatul PSRM Vasile Bolea, care este și președinte al Comisei juridice, numiri şi imunităţi din cadrul Parlamentului, a explicat motivul pentru care deputații socialiști propun scoaterea SIS-ului din subordinea președintelui țări.

CHIȘINĂU, 2 dec- Sputnik. Deputatul PSRM Vasile Bolea a precizat pentru Sputnik Moldova motivul pentru care socialiștii propun scoaterea Serviciului de Informații și Securitate din subordinea președintelui țării și trecerea acestuia sub controlul Parlamentului. 

”Președintele nou ales este cetățean și al altui stat, adică are dublă cetățenie și a jurat credință altei țări. În aceste condiții, noi considerăm că acest lucru este unul dăunător pentru securitatea statului. Dacă Maia Sandu va renunța la dubla cetățenie, atunci vom reveni la discuții și vom propune alte modificări legate de activitatea SIS”, a declarat Vasile Bolea, deputat PSRM. 

Deputatul socialist, care deține și funcția de președinte al Comisei juridice, numiri şi imunităţi din cadrul Parlamentului, spune că revenirea SIS-ului în subordinea Legislativului nu este ceva nou pentru țara noastră - până în 2019 a fost tot așa. 

”Republica Moldova este o țară parlamentară și este necesară consolidarea controlului parlamentar asupra sistemului național de securitate”, a mai spus Vasile Bolea. 

În această seara Maia Sandu a declarat că va contesta inițiativa socialiștilor la Curtea Constituțională, dacă aceasta va fi adoptată în plen. Totodată, ea a anunțat că mâine va organiza un protest în fața Parlamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

11
Tagurile:
Fracţiunea PSRM, deputați PSRM, PSRM
Tematic
Deputați PDM și PPDA: Iată cine ar fi gata să facă coaliție cu PSRM
Fosta deputată PSRM, Elena Hrenova a murit


Загрузка...