Luminița Suveică

Stare de oboseală, lipsă de concentrare și energie: Iată cum depășiți astenia de primăvară

427
(reînnoit 16:08 04.04.2019)
Primăvara este anotimpul în care multe persoane se confruntă cu așa-numita astenie de primăvară.

O afecțiune cât se poate de reală, astenia este caracterizată printr-o starea de epuizare și oboseală a organismului cauzată de schimbarea anotimpului, căreia i se alătură stări de melancolie și, în cazurile mai grave, chiar episoade depresive.

Potrivit nutriționistei Luminița Suveică, "astenia de primăvară" poate fi cauzată atât de imposibilitatea organismului de a se adapta noilor condiții de mediu, cât și unor modificări hormonale sau unei alimentații defectuoase, lipsită de vitamine și minerale.

Deși această afecțiune trece de la sine în câteva săptămâni, când organismul se obișnuiește cu noul anotimp, există câteva posibilități de a grăbi acest proces de adaptare și de a preveni simptomele care pot afecta activitatea zilnică.

"În această perioadă imunitatea este mai scăzută, de aceea principalul mod prin care putem influența lucrurile spre bine este alimentația. Recomandarea mea este să consumați cât mai multe alimente bogate în vitamina C, magneziu, Vitamina E, fier și calciu. Consumați legume precum morcov și sfeclă și doze echilibrate de fructe, nuci, alune și migdale", a relatat nutriționistul.

Totodată, Luminița Suveică a menționat că plimbările în aer liber, activitățile sportive, gândirea pozitivă și practicarea unui hobby pot fi cele mai bune remedii pentru simptomele cauzate de astenia de primăvară.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

427
Tagurile:
afectiune, primăvară, astenie
Tematic
Studiu de ultimă oră: Oamenii de știință au descoperit „dieta” împotriva depresiei
Cum luptăm împotriva imunității scăzute a organismului și virozelor de primăvară


Загрузка...