Lucia Caciuc Roșioru

Cine sunt femeile care cerșesc în stradă cu copiii în brațe?

1201
(reînnoit 17:28 28.03.2019)
80% dintre femeile care cerșesc purtându-și copiii în brațe sunt din afara orașului. Ele vin în Capitală, deoarece consideră cerșitul o metodă de a face mai ușor bani.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", şefa interimară al Direcţiei Municipale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Lucia Caciuc Roșioru, a relatat detalii din discuțiile pe care le-a avut cu mamele venite de la sate, care cerșesc în stradă cu copiii în brațe.

Potrivit Luciei Caciuc Roșioru, o femeie i-a zis că este nevoită să cerșească cu copilul în stradă pentru că nu are unde trăi, nu are cu ce să-și întrețină copilul și nici statul nu o ajută. De regulă, aceasta este fraza pe care o rostesc cel mai des femeile cerșetoare.

Lucia Caciuc Roșioru a luat legătura cu primarul localității unde trăia femeia. Primarul i-a confirmat că, de fapt, această familie mereu s-a ocupat cu cerșitul. Membrii acesteia niciodată nu și-au dat interesul să muncească și să câștige un ban pentru a întreține copiii.

"Ei se află în zona lor de confort și mereu așteaptă că cineva va munci și le va oferi bani", a subliniat invitata.

Mai mult decât atât, Lucia Caciuc Roșioru i-a propus unei cerșetoare cu copil să lucreze în calitate de dereticătoare în cadrul Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului. Când a aflat despre salariu care-i va fi achitat, femeia a răspuns că nu are de gând să muncească pentru acești bani.

Lucia Caciuc Roșioru îndeamnă oamenii să nu le dea bani acestor femei și să apeleze imediat la Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului când văd cerșetoare cu copiii în brațe.

"Noi vom întreprinde toate măsurile care ne stau la îndemână. O să punem în funcțiune toate mecanismele pentru a îmbunătăți situația, pentru că există posibilitatea de a ajuta aceste familii dacă nu cu bani, atunci cu produse sau haine. Sunt persoane care sunt deschise să ajute aceste familii, organizații neguvernamentale, proiecte prin care putem ajuta aceste familii. Important ca ele să-și dorească o schimbare", a spus ea.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

1201
Tagurile:
copii, femei cerșetoare
Tematic
Cât câștigă mamele care cerșesc în stradă: Dacă își iau copiii, primesc mai mulți bani
Numărul abandonului nou-născuților a scăzut considerabil


Загрузка...