De ce femeile cu ”sindromul prințesei” sunt nefericite? Explicația psihologului

1389
(reînnoit 17:23 25.03.2019)
De ce femeile sunt nefericite - psihologii bat alarma! Poveștile cu prințese cultivă fetițelor convingerea greșită că pot obține tot ce-și doresc dacă-și folosesc frumusețea. Despre consecințele ”sindromului prințesei” și a ”sindromului păpușii barbie” a vorbit, în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal”, psihologul Zinaida Gribincea.
De ce femeile cu ”sindromul prințesei” sunt nefericite? Explicația psihologului

Influențate de prințesele din povești și păpușile barbie, multe fete încep să creadă că succesul în dragoste și în viață depinde exclusiv de frumusețe. Ca urmare, atunci când cresc, încep să investească exagerat în exterior, pregătindu-se pentru întâlnirea cu ”prințul” din poveste.

În prezent, putem vedea multe tinere cu extensii de gene, unghii și păr, cu sprâncene remodelate și buze injectate cu acid hyaluronic. La maturitate, femeile  recurg la serviciile chirurgiei plastice, pentru a-și remodela întregul corp. Aceste eforturi nu le asigură însă o viață ca în poveste, consideră psihologul Zinaida Gribincea.

”Dacă interiorul nu corespunde realității în care trăim, dacă nu găsim eul nostru real, vom avea multe dezamăgiri și nemulțumiri. Ca urmare, femeia care investește doar în exteriorul său riscă să sufere de depresii și să fie nefericită în relațiile cu bărbații”.

Percepția eronată a femeilor față de propriul corp și viață reprezintă și o consecință a educației greșite. Sunt părinți care le cultivă fiicelor ideea că sunt cele mai frumoase și mai deosebite.

 ”Există părinți care își admiră fiicele și le inoculează ideea că sunt prințese. Este firească o asemenea atitudine, însă până la o anumită vârstă. Părinții nu trebuie să exagereze cu asemenea calificative pentru că mereu vor fi copii mai frumoși. De aceea, în adolescență și la maturitate femeile fac tot posibilul ca să fie cele mai frumoase, ceea ce nu este real. Pe de altă parte, există o altă extremă, când părinții le reproșează fiicelor că sunt grase. Această abordare le perturbă liniștea interioară și le  determină să recurgă la acțiuni extreme pentru a fi suple și frumoase”.

Femeile preocupate exclusiv de exterior, nu vor fi fericite într-o relație cu un bărbat, consideră Zinaida Gribincea.  Percepția că vor fi iubite, doar pentru că sunt frumoase, este greșită.

”Rar bărbații conștientizează, atunci când se îndrăgostesc, cine este cu adevărat femeia de lângă ei. Ulterior, în timpul interacțiunii, când ambii încearcă să traseze planuri comune, așteptările nu pot fi materializate. Deoarece femeia care investește doar în exterior nu va putea înțelege așteptările și dorințele bărbatului”.

Aceste femei cred că nu vor fi părăsite sau înșelate de bărbați dacă vor fi frumoase. Doar frumusețea fizică nu poate asigura o relațe armonioasă și de durată, susține Zinaida Gribincea.

”Probabilitatea ca aceste relații să eșueze este reală. Omul mai are nevoie, pe lângă aspectul fizic al partenerului, de o conexiune spirituala puternică cu acesta. Când lipsește această legătură, oricât de frumoasă ar fi persoana, apare tendința să te rupi de ea” .

Mai multe detalii aflați din interviul audio.

Autor: Maria Dimineț

1389
Тема:
Viața de familie (17)
Tematic
Sexolog: Fără sex nu există fericire
Muzica - sursa nelimitată de fericire pentru interpretul Sergiu Moșneagu
Dorel Noroc

Cât ne-ar putea costa importul mașinilor de peste 10 ani

162
(reînnoit 13:51 26.11.2020)
Ministerul Finanțelor anunță că a finalizat procesul de consultare publică a proiectului politicii bugetar-fiscale și vamale pentru anul 2021. Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii "Contrapunct" cu Secretarul de Stat la Ministerul Finanțelor Dorel Noroc.
Cât ne-ar putea costa importul mașinilor de peste 10 ani

Autoritățile vor să anuleze orice restricții privind vârsta la importul mijloacelor de transport. În schimb, automobilele mai vechi de zece ani vor avea o creştere considerabilă a accizelor de import proporţional vârstei, iar fiecare an în plus la vechimea maşinii va majora substanţial mărimea accizului vamal care va trebui achitat.

"Am introdus un sistem de accizare care va crește odată cu creșterea vârstei mașinii. Am exclus prohibițiile și pentru autoturisme, și camioane, și autobuse, introducând un sistem de accizare în funcție de vârsta mașinii", a declarat Dorel Noroc.

Oficialul mai spune că, prin aplicarea acestor măsuri, autoritățile vor descuraja importul unităților de transport vechi în favoarea stimulării importului de mașini noi. Sistemul de taxare ar putea ajunge chiar la 80-90 la sută din valoarea mașinii vechi. Astfel, dacă proiectul va fi votat în plenul Parlamentului, atunci de anul viitor moldovenii vor putea importa mașini cu o vârstă de peste zece ani, dar taxele vor fi mult mai mari. 

De menționat că, în prezent, automobilele pot fi importate în Republica Moldova doar dacă au o vârstă de până la 10 ani.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

162
Tagurile:
10 ani, mașini, import
Tematic
Din 2021, mașini mai vechi de 10 ani: Iată în ce condiții


Загрузка...
Marin Marcel

Strategia pentru Tineret 2020: Lacunele din domeniu

31
Implementarea Strategiei pentru Tineret 2020 a fost finalizată, însă unele probleme ale tinerilor au rămas nesoluționate. Subiectul a fost discutat cu șeful Direcției Tineret a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Marin Marcel.
Strategia pentru Tineret 2020: Lacunele din domeniu

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a evaluat rezultatele Strategiei pentru Tineret 2020, care a fost implementată în ultimii 6 ani. Acestea scot în evidență lacunele și dificultățile cu care se confruntă tinerii. 

Potrivit șefului Direcției Tineret a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Marin Marcel, eficiența consiliilor de tineret din întreaga țară depinde de mai mulți factori și, nu în ultimul rând, de cooperarea cu administrațiile publice locale.

"Consiliile de tineret sunt menite să promoveze interesele tinerilor din țara noastră. Tinerii se întrunesc, discută problemele cu care se confruntă și vin cu propuneri pentru soluționarea acestora către autorități. Cu regret, am constatat că există o cooperare intersectorială nu atât de eficientă precum ne-am fi dorit", a declarat Marin Marcel.

Reprezentantul Ministerului Educației a menționat că pe parcursul mai multor ani s-a încercat promovarea ideii creării unei agenții care ar oferi suport metodologic administrațiilor publice locale și lucrătorilor în ceea ce privește activitatea tinerilor. 

Deocamdată, un asemenea centru nu există în Republica Moldova.

De menționat este că în țara noastră activează peste 100 de consilii de tineret, care au misiunea de a promova interesele tinerilor din țara noastră.

Se propune organizarea forumurilor raionale și municipale, prin care sunt mobilizați tinerii din localități, reprezentanții societății civile, specialiști din diferite domenii, structuri abilitate sau care au tangență cu politicile de tineret, factori de decizie din cadrul autorității publice locale și centrale.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31
Tagurile:
Ministerul Educaței, tineri, 2020
Tematic
Opinie: Adevăratul motiv pentru care tinerii au ieșit la vot


Загрузка...
CEDO

Condamnările la CEDO: Cine va plăti prejudiciile

0
(reînnoit 17:21 26.11.2020)
Parlamentul Republicii Moldova a votat în lectura a doua un proiect de lege care se referă la condamnările Republicii Moldova la CEDO.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Judecătorii vinovați de condamnarea Republicii Moldova la CEDO vor plăti prejudiciile provocate. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în lectura a doua de deputați în ședința de astăzi a Parlamentului.

Judecătorii urmează a fi trași la răspundere penală sau disciplinară doar pentru cazurile în care, prin sentință definitivă, a fost stabilită vinovăția lor sau a fost constatată intenția sau neglijența gravă în cadrul unei proceduri disciplinare.

Răspunderea materială va fi proporțională gradului de vinovăție stabilit în acțiunea de regres a statului față de aceștia, prin care se solicită restituirea despăgubirilor achitate de stat.

De asemenea, și procurorii urmează a fi sancționați. Termenul de prescripție pentru tragerea la răspundere a procurorului pentru abaterile disciplinare va fi de un an de la data devenirii irevocabile a hotărârii instanței naționale sau internaționale, dar nu mai târziu de cinci ani de la data comiterii abaterii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Judecători, CEDO, agent guvernamental la CEDO


Загрузка...