Marian Stârcea

Filarmonica Națională: Concert omagial, consacrat lui Alexei Stârcea - detalii

414
(reînnoit 13:49 26.03.2019)
Din 26 până pe 29 martie, la Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici" din Capitală, se va desfășura un concert de excepție cu prilejul împlinirii, la 17 februarie 2019, a 100 de ani de la nașterea marelui solist vocal, profesorului și compozitorului Alexei Stârcea.

Într-un interviu telefonic acordat pentru radio Sputnik Moldova, directorul artistic al Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici", Marian Stârcea, care este și fiul regretatului compozitor Alexei Stârcea, a venit cu mai multe detalii despre desfășurarea concertului omagial.

Evenimentul va fi precedat de un concurs a tinerilor talente și va fi organizat în trei etape. Astfel, pe 26 martie, la ora 11:00, a avut loc prima etapă a Concursului Internațional de Canto Academic "Alexei Stârcea". Programul evenimentului a inclus deschiderea oficială de către marele tenor Mihail Munteanu, care a fost și elevul regretatului compozitor Alexei Stârcea. Cea de-a II-a etapă a concursului se va desfășura pe 28 martie.

În cadrul evenimentului, Marian Stârcea își dorește să descopere tineri talentați și dornici de a-și etala talentul și admirația pentru creația renumitului compozitor.

”Îmi doresc ca la acest concurs să fie tot mai des pronunțat numele tatălui meu, care a făcut lucruri frumoase prin creația sa și prin cunoștințele pe care le-a transmis discipolilor săi. Mă bucur atunci când creațiile sale sunt interpretate de către tineri”, a spus Marian Stârcea.

Pe 29 martie, la ora 18:00, la Gala Laureaților, vor fi desemnați câștigătorii concursului.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

414
Tagurile:
detalii, Filarmonica Națională, Concert omagial, Alexei Stârcea
Tematic
Filarmonica Națională te invită la spectacol: Programul pentru luna ianuarie 2019
Dezvăluiri din copilăria lui Marian Stârcea: Am vrut să devin fotbalist


Загрузка...