Irina Bogataia

De ce activitățile extrașcolare sunt atât de importante în educația copilului?

585
(reînnoit 15:56 22.03.2019)
În cadrul rubricii tradiționale "Învață să obții ce-ți dorești" de la Radio Sputnik Moldova, realizată în parteneriat cu Uniunea Națională a Studenților și Tineretului, directoarea Liceului de Arte din Chișinău, Irina Bogataia, a vorbit despre rolul activităților extrașcolare în formarea personalității elevului.

Directoarea instituției Irina Bogataia și-a exprimat toată admirația pentru copiii care după orele de studii de la școală își găsesc timp, motivație și dorința de a frecventa și careva activități extrașcolare.

Irina Bogataia spune că pentru a atrage copiii în anumite activități din domeniul cultural și artistic, este nevoie de multă creativitate, muncă, ingeniozitate și imaginație. Potrivit ei, școala de arte este precum un templu în care predomină o atmosferă deosebită, iar copiii își dau frâu liber emoțiilor și sentimentelor.

"Școala de arte trebuie să se deosebească de instituțiile de învățământ general. Alături de întregul corp didactic, contribuim la înfrumusețarea școlii cu flori, tablouri pictate de către copii și mereu îi așteptăm cu brațele deschise", a spus directoarea.

Mai mult decât atât, Irina Bogataia a menționat că prin intermediul activităților artistice copiii își dezvoltă personalitatea, caracterul, imaginația și devin mult mai curajoși, descurcăreți și încrezuți în propriile forțe.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

 

585
Tagurile:
artă, copil, activități educaționale
Tematic
Elevii acestei școli pot găsi cu ușurință un post de muncă în diverse domenii


Загрузка...