Gabriela Lungu

Păpușarii din mai multe țări ale lumii se vor aduna "Sub căciula lui Guguţă", la Chișinău

536
(reînnoit 16:24 20.03.2019)
Peste 20 de colective de păpușari din mai multe țări ale lumii (Republica Moldova, Bulgaria, Ucraina, Rusia, România, Belarus, Georgia, Kazahstan ș.a) vor participa la cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Păpuși "Sub căciula lui Guguţă", care va avea loc în perioada 15-22 aprilie, la Chișinău.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directorul artistic al Teatrului Municipal de Păpuşi "Guguţă", Gabriela Lungu, a menționat că ediția a X-a a Festivalului va fi una specială și deosebită întrucât vor fi prezentate, în premieră, la acest eveniment spectacole cu păpuși atât pentru copii, cât și pentru adulți.

De obicei, Festivalul este organizat în luna mai, însă de această dată organizatorii și-au propus să desfășoare acest frumos eveniment în luna aprilie pentru a aduna cât mai mulți spectatori tineri.

"De obicei, în luna mai elevii și studenții au mai multe evaluări, pregătiri pentru examene. Ne dorim cât mai mulți spectatori, pentru că nu ne putem permite o sală cu locuri libere, în special, când vin colective de păpușari de asemenea anvergură", a explicat Gabriela Lungu, directorul teatrului de păpuși.

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului a fost organizată în anul 2017 și a fost plină de semnificații și aniversări: Teatrul "Guguță" a împlinit 25 de ani de activitate, a trecut exact jumătate de secol de la apariția personajului Guguță. De asemenea, s-au împlinit 70 de ani de la nașterea fondatorului Teatrului de păpuși "Guguță", Victor Ştefaniuc, precum și 85 de ani de la nașterea maestrului Spiridon Vangheli.

Ediția a XI-a va fi organizată în anul 2022 , atunci când Teatrul Municipal de Păpuşi "Guguţă" va împlini 30 de ani de activitate.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

536
Tagurile:
Festival, teatru de păpuși
Tematic
Teatrul "Guguţă" a adunat peste 300 de spectatori la primul spectacol pentru adulți
În premieră, Teatrul Municipal de Păpuși "Guguță" va prezenta și spectacole pentru adulți


Загрузка...