Corneliu Popovici

Peste 52 la sută din cetățenii moldoveni accesează zilnic Internetul

361
(reînnoit 15:13 12.03.2019)
"Ziua Mondială împotriva Cenzurii pe Internet" este celebrată în fiecare an pe 12 martie, zi prin care se dorește mobilizarea pentru a asigura un internet liber și accesibil tuturor. Cu această ocazie, invitatul emisiunii "Sputnik Matinal", consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, a vorbit despre avantajele și dezavantajele Internetului în viața cotidiană.

Consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, susține că Internetul este un mijloc propriu civilizației contemporane și este foarte important în ceea ce privește dezvoltarea creativității, științei, comunicării între oameni, iar excluderea Internetului din activitatea oamenilor practic este imposibilă în zilele noastre.

Mai mult decât atât, Corneliu Popovici a prezentat și câteva date din sondajele organizate în Republica Moldova. Potrivit acestor date, peste 52% din cetățenii moldoveni accesează zilnic Internetul. O mare parte din cetățenii noștri se documentează de pe Internet și tot aceștia au o încredere destul de mare în ceea ce privește veridicitatea informației obținute. De asemenea, cele mai populare site-uri accesate în țara noastră sunt rețelele de socializare precum: Odnoklassniki și Facebook.

Totuși, Corneliu Popovici consideră că orice realizare a civilizației umane comportă nu numai aspecte pozitive, dar și unele negative. În această situație se constată că prin intermediul Internetului în societatea noastră pătrund și unele fenomene nefaste. Astfel, sunt difuzate și unele informații care nu ar trebui să apară în societatea noastră sau trebuie să aibă un acces restricționat.

"De exemplu în 2017, ne-am ciocnit cu problema jocurilor periculoase, care au efectuat grav starea psiho-emoțională a copiilor din mai multe state. Atunci am realizat că nu puteam stopa aceste procese definitiv din motiv că există anumite lacune în legislație", a menționat invitatul.

Corneliu Popovici susține că pentru a evita astfel de probleme este nevoie de intervenția instituțiilor statului, autorităților publice cu politici competente care să stimuleze pe de o parte dezvoltarea internetului, iar pe de altă parte să diminueze riscurile care pot apărarea. Astfel, "este nevoie de necesitatea unor abordări realiste și identificarea unor căi de diminuarea riscurilor".

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

 

361
Tagurile:
Internet
Tematic
Rusia va acoperi tot Pământul cu internet de viteză înaltă
Afacerile criminale promovate pe internet, printre cele mai profitabile în Moldova
Dependența de Internet este tratată în clinici, la fel ca cea de alcool sau de droguri


Загрузка...