Dumitru Niculăiță și Alin George Patru

La Iași a avut loc prima ediție a Forumului Tinerilor Antreprenori din Moldova și România

266
(reînnoit 16:06 07.03.2019)
Peste 120 de antreprenori din România și Moldova au participat la prima ediție a Forumului Tinerilor Antreprenori organizat la Iași. În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", organizatorii forumului Dumitru Niculăiță și Alin George Patru au venit cu mai multe detalii.

Tinerii din Moldova și România și-au dat întâlnire miercuri, 27 februarie, la Parcul Științific și Tehnologic "Tehnopolis" din Iași pentru a descoperi noi idei de afaceri  în cadrul primei ediții a Forumului Tinerilor Antreprenori. Evenimentul a fost un proiect inițiat de către compania Europe NOW din Chișinău. Proiectul a avut drept scop integrarea tinerilor de pe ambele maluri ale Prutului în circuitul economic, prin dezvoltarea competențelor antreprenoriale și susținerea financiară pentru lansarea și dezvoltarea unei afaceri sustenabile.

Promovarea ideilor noi de afaceri, dar și a bunelor practici antreprenoriale sunt doar câteva dintre subiectele care au fost discutate în cadrul evenimentului.

Potrivit tinerilor organizatori, obiectivul principal - creșterea încrederii și cunoașterea reciprocă între tinerii antreprenori din cele două țări a fost atins cu succes.

"Am fost uimiți să vedem receptivitatea antreprenorilor din Moldova. Marea majoritate au venit din această țară. Ei au stabilit relații de colaborare cu speakerii invitați din diverse domenii de antreprenoriat precum: turism, prestări servicii, soft-uri și sperăm că pe viitor vor dezvolta anumite afaceri", au subliniat organizatorii.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai mediului de business, dar și reprezentanți ai autorităților din Moldova și România. Un sprijin deosebit l-a oferit Camera de Comerț și Industrie din Republica Moldova – coorganizator al evenimentului, ca membru al consorțiului Enterprise Europe Network.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

 

 

266
Tagurile:
Iași, afaceri, antreprenori, tineri
Tematic
Tinerii din Moldova și România, interesați de promovarea noilor idei de afaceri - Detalii


Загрузка...