Tatiana Vascan

Avantajele asigurării bunurilor imobile: Iată cum poți fi protejat

208
(reînnoit 14:22 05.03.2019)
Chiar dacă asigurarea de bunuri imobile are o mulțime de avantaje, în Republica Moldova, acest tip de asigurare nu se bucură de atenţia cuvenită. În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", specialistul în domeniul asigurărilor Tatiana Vascan, a vorbit despre importanța unei asigurări de bunuri imobile și despre beneficiile pe care le obții dacă ai o asemenea asigurare.

Asigurarea de bunuri imobile este o asigurare benevolă de apartamente, case, garaje şi orice alt tip de bunuri imobile, împotriva deteriorării sau distrugerii. Astfel, posesorul unei astfel de asigurări este protejat de: inundații, incendiu, cutremur, explozie, căderea copacilor și acțiunile ilegale ale terțelor persoane.

Potrivit specialistului în domeniul asigurărilor Tatiana Vascan, în Republica Moldova, companiile oferă atât asigurarea de bunuri imobile cât și o asigurarea mixtă. Astfel, companiile de asigurări pregătesc şi propun clienţilor pachete speciale de asigurări, ce includ riscuri de bază şi riscuri suplimentare, care pot fi alese în dependenţă de necesităţile personale.

"Asigurarea mixtă presupune că pe lângă casă și alte bunure mai sunt asigurate persoanele care trăiesc în acea casă. Mai mult decât atât, în cazul producerii unui incident neplăcut și vecinii sunt asigurați. Spre exemplu, dacă s-a spart o țeavă și casa vecinului la fel a fost inundată, atunci compania de asigurări protejează și vecinii", a explicat Tatiana Vascan.

Mărimea primei de asigurare depinde de: suma asigurată, riscurile asigurate, categoria bunurilor supuse asigurării, perioada de asigurare și alte particularități. Pentru o locuință cu o suprafață nu prea mare persoana poate achita circa trei sute de lei pe an. Tatiana Vascan a menționat că avantajul acestei asigurări este că despăgubirile bunurilor distruse sunt plătite la un preț real.

În Republica Moldova, circa 5% din populația țării își asigură bunurile imobile.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

 

208
Tagurile:
bunuri imobile, asigurare
Tematic
Cât va costa în 2019 polița de asigurare medicală în Moldova
Veniturile în fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală, în creștere


Загрузка...