Marian Cebotari

Vacanța 2019: Iată când poți găsi cele mai avantajoase oferte pentru odihna la mare

552
(reînnoit 15:46 06.03.2019)
Chiar dacă se spune că moldovenii nu prea au bani, conaționalii noștri nu ezită totuși să se alinte cu o vacanță, două sau chiar trei pe an. În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directorul unei agenții de turism din Moldova, Marian Cebotari, a enumerat care sunt destinațiile turistice preferate de moldoveni și a dezvăluit care este perioada potrivită în care puteți găsi bilete pentru odihnă mai ieftine.

Marian Cebotari susține că în ultimii ani numărul moldovenilor care cumpără bilete de odihnă a crescut semnificativ. Mai mult decât atât, moldovenii preferă să se odihnească cel puțin de două ori pe an - iarna la munte, iar vara la mare.

Pentru că sezonul estival se apropie, operatorii turistici au pregătit deja oferte pentru toate buzunarele. Totuși, Marian Cebotari spune că cea mai avantajoasă perioadă în care puteți cumpăra foi de odihnă la un preț accesibil sunt luna decembrie, ianuarie și februarie. Totuși, puteți urmări cu atenție și ofertele agențiilor de turism, pentru că uneori există și oferte speciale care apar cu câteva zile înainte de plecarea la odihnă.

"Ofertele sunt foarte convenabile, pentru că reducerile variază între 10% și 50%. Totodată, hotelele vin în întâmpinarea turiștilor și le oferă posibilitatea să achitați costul biletului de odihnă în câteva rate. Astfel, puteți achita 30 sau 50 la sută din costul foii, iar restul banilor - cu câteva zile înainte de plecare la odihnă", a precizat Marian Cebotari.

Potrivit lui Marian Cebotari, pe poziții de top în lista destinațiilor preferate de moldoveni pentru vacanța de vară rămân Turcia, Bulgaria şi Grecia. Turiştii moldoveni susţin că preferă aceste destinaţii pentru că preţurile sunt relativ accesibile. Totodată, din ce în ce mai populare devin şi tururile prin orașele europene sau odihna în țările exotice.

Potrivit Biroului Național de statistică, în anul 2017, peste 200 de mii de moldoveni au cumpărat pachete turistice, cu 15% mai mulți decât în 2016.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

552
Tagurile:
odihnă, prețuri, Vacanțe, oferte
Тема:
Vacanța 2019 – oferte și circuite exotice (16)
Tematic
Vacanța 2018: Cele mai atractive destinații turistice din Moldova
Top 10 cele mai bune destinații turistice în Rusia
Incredibil: Moldovenii sunt săraci, dar iată ce destinații turistice preferă
Chișinăul se află printre primele 10 cele mai solicitate destinații turistice de toamnă
Moldova, în top 10 destinații turistice - Iată ce îi impresionează pe vizitatori
Oferte turistice pentru toate buzunarele, prezentate în cadrul unui târg din Capitală


Загрузка...