Dorin Istrati

Cum să-ți pregătești copilul pentru prima vizită la stomatolog

189
(reînnoit 10:17 06.03.2019)
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Dorin Istrati, directorul unei clini private din Chișinău, a declarat că, de multe ori, vizita la stomatolog este asociată cu sentimente de frică și neîncredere, în special din partea celor mici. Totuși, în unele cazuri copiii au inițial acest sentiment de frică din motiv că părinții nu cunosc cum să-i pregătească corect pentru o vizită la stomatolog.
Cum să-ți pregătești copilul pentru prima vizită la stomatolog

Stomatologul pediatru Dorin Istrati susține că, atunci când părinții își pregătesc copiii pentru prima vizită la stomatolog, aceștia comit o greșeală spunându-i din start: "Nu te teme, nu o să te doară". Potrivit dentistului, aceste cuvinte trezesc de la bun început frica, iar piciul își imaginează deja că procedura care o va efectua medicul îi poate provoca durere.

"Dacă copilul nu este influențat de părinți, atunci totul decurge foarte bine. Eu le recomand părinților să vină direct la stomatolog, iar medicul deja va alege tactica corectă. Copiii trebuie să vină la noi ca la niște prieteni", a spus Dorin Istrati.

Astfel, medicul stomatolog a precizat că în clinica în care activează medicii folosesc o metodă pe care o aplică de mai mulți ani. Astfel, vizita la medic devine o plăcere pentru copil.

"Copilul nu trebuie să fie ținut cu forța. Dacă el este dispus să facă tratament atunci noi îl facem. În cazul în care copilul nu dorește atunci noi discutăm frumos cu el, facem diverse jocuri și chiar îi oferim un cadou. Peste o perioadă scurtă, el singur își dorește să revină cu multă plăcere și fără frică. Pregătirea pentru vizita la dentist necesită răbdare și înțelegere", a subliniat dentistul.

Totodată, Dorin Istrati a menționat că starea psiho-emoțională a copilului și a părinților este foarte importantă. Astfel, părinții procedează greșit atunci când intră în cabinetul stomatologului în timpul tratamentului.

"Foarte mulți părinți doresc să intre în cabinetul stomatologic atunci când îi este trat copilul, dar tot ei trebuie să știe că piciul va sta mult mai bine când este singur. Nu se va alinta și nu se va emoționa", a explicat stomatologul.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

189
Tagurile:
părinți, stomatolog, dentist, copil
Tematic
Dentist, despre efectele netratării cariilor pe dinții de lapte ale copiilor
Dentist: Tratamentele moderne de albire dentară nu sunt dăunătoare


Загрузка...