Natalia Ţurcanu și Maria Axenti

Turismul din Moldova, în plină ascensiune: Iată ce locuri vizitează cel mai des turiștii

134
(reînnoit 15:35 05.03.2019)
Republica Moldova a devenit o destinație turistică atractivă pentru turiștii străini. Care sunt cele mai importante obiective turistice din Moldova și ce îi impresionează pe turiști – aflați din interviul realizat cu Natalia Țurcanu, directorul executiv al Asociației Naționale pentru Turism Receptor din Moldova și ghidul de turism Maria Axenti.

În țara noastră turismul este un domeniu în plină dezvoltare, iar în Republica Moldova există suficiente obiecte turistice care sunt vizitate de către turiști, a declarat Natalia Țurcanu. Potrivit ei, turiștii care vin să viziteze țara noastră apreciază foarte mult originalitatea, autenticitatea locurilor și ospitalitatea moldovenilor. Printre produsele cele mai apreciate sunt vinul și bucatele tradiționale moldovenești.

Spre exemplu, turiștii italieni sunt interesați de turismul cultural și turismul religios. Ei rămân impresionați de bisericile și mânăstirile din Moldova. Totodată, aceștia preferă destinațiile turistice vitivinicole, care în ultima perioadă oferă tot mai multe servicii turistice.

Ghidul de turism Maria Axenti a subliniat că numărul turiștilor a crescut semnificativ în ultimii patru ani. Din observațiile sale, cele mai preferate destinații turistice sunt: Orheiul Vechi, vinăriile din țară și regiunea Transnistria, care le stârnește o curiozitate aparte străinilor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

 

 

134
Tagurile:
turiști, Moldova, turism
Tematic
Top trei locuri turistice din Moldova pe care trebuie să le vizitezi
Cum îți planifici vacanța, apelezi la o agenție de turism sau mergi pe cont propriu
Cât de dispuși sunt străinii să facă turism în Republica Moldova
Acorduri de colaborare, între asociațiile de turism din Moldova și Rusia


Загрузка...