Tatiana Vascan

Specialist: Asigurarea de viață este o măsură facultativă, dar cu adevărat necesară

183
(reînnoit 13:22 05.03.2019)
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", specialistul în domeniul asigurărilor, Tatiana Vascan, a declarat că asigurarea de viaţă este un produs puţin solicitat de moldoveni. Cu toate acestea, ea a explicat de ce este important să avem o asigurare de viață și ce riscuri acoperă aceasta.

Asigurarea de viață este o modalitate prin care riscurile ce amenință viaţa unei persoane sunt preluate de către o companie de asigurări care, în schimbul unei sume de bani (prima de asigurare), va despăgubi beneficiarul poliței la survenirea unei situații neplăcute.

Iniţial se despăgubea doar riscul de deces al asiguratului, fiind o modalitate de a garanta familiei acestuia o situaţie financiară mai sigură după plecarea lui. Ulterior însă companiile de asigurări au lărgit gama de produse oferite, incluzând în categoria de riscuri asigurate vătămarea corporală sau chiar supraviețuirea asiguratului, polița având, astfel, o perioadă determinată.

"Polița de asigurare obligatorie nu acoperă totul. Asigurarea de viață te ajută să mai primești o sumă de bani pentru ați recupera sănătatea. Asigurarea înseamnă protecție și încredere în ziua de mâine. Viața și sănătatea trebuie protejate", a declarat Tatiana Vascan.

Potrivit specialistului în domeniul asigurărilor, deși asigurarea de viață este facultativă și nu obligatorie, aceasta poate fi o necesitate în cazul în care persoana își dorește să-i asigure o situație financiară bună familiei chiar şi atunci când nu va mai fi alături de ea, sau dacă își dorește să fie pregătit financiar la survenirea anumitor situaţii şi evenimente ce necesită cheltuieli suplimentare substanțiale.

Totodată, Tatiana Vascan a menționat că asigurările de accidente și boală, sunt suplimentare la asigurarea de viață. Asigurarea de accidente este o asigurare facultativă, care are drept scop protecția persoanelor fizice de consecințele nefaste ale unor evenimente neprevăzute (accidente), care le afectează viața și integritatea sau capacitatea de muncă.

Protecția de asigurare poate acoperi următoarele riscuri:

•    Traume (leziuni corporale) produse în timpul accidentului;

•    Invaliditate, constatată ca urmare a accidentului;

•    Decesul în accident.

Potrivit Tatianei Vascan, o asigurare de viață nu este scumpă, așa cum ar crede mulți moldoveni.

"Asigurarea de accidente costă de la 80 de lei pe an. Eu nu cred că există persoane care nu ar putea să-și permită să achite această primă de asigurare anuală. Totuși fiecare companie de asigurări are propriile tarife şi metode de calcul a primelor de asigurare", a subliniat specialistul în domeniul asigurărilor.

În Republica Moldova, asigurările facultative constituie doar 15-20% din volumul total de asigurări pe care le fac moldovenii.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

183
Tagurile:
accidente, companie, asigurare
Tematic
Problemele sistemului de asigurări „Carte Verde”, discutate la Guvern
Un nou serviciu medical modern, acoperit de poliță de asigurări medicale în 2018
Ce se va întâmpla cu piața de asigurări începând cu 1 iulie 2019: Anunțul făcut de Filip


Загрузка...