Injga Edu

Inedit: O pictoriță din Moldova și-a propus cucerească România

265
(reînnoit 15:04 04.03.2019)
Inga Edu este pictorița care a reușit să se afirme în lumea artei atât în Republica Moldova, cât și peste hotarele țării. Pictorița s-a remarcat pe plan internațional, grație participării sale la nenumărate expoziții. În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", pictorița a dezvăluit detalii despre următoarea expoziție de picturi pe care o organizează la Ploiești, România.

Inga Edu a reușit să se afirme în lumea artei la vârsta de 21 de ani atunci când și-a lansat prima expoziție personală. A organizat multe alte expoziții de acest gen în Moldova, după care s-a remarcat și pe plan internațional. Pictorița a participat la diverse expoziții în România, Italia și Ungaria. Totodată, are lucrări în colecții particulare din Austria, Canada, SUA, Rusia, Italia și Norvegia.

Pe 7 martie, la Ploiești, pictorița va organiza o expoziție de lucrări "Culoarea Timpului" pentru care s-a pregătit mai bine de doi ani. La expoziție vor fi prezentate cele mai reușite și deosebite lucrări - peisaje din Moldova, România și Veneția. La eveniment sunt așteptați zeci de vizitatori îndrăgostiți de artă, culori și pictură.

"Încerc să particip în fiecare primăvară la expoziția organizată la Ploiești. Acolo am admiratorii mei care mă așteaptă de fiecare dată. Dacă într-un an nu sunt prezentă la eveniment, ei întreabă de mine", a povestit pictorița.

Inga Edu susține că pictura din Moldova se deosebește de pictura din România prin tehnică și stil. Astfel lucrările ei aduc o gură de aer proaspăt publicului de acolo. Totodată, ea spune că arta din Moldova este apreciată foarte mult peste Prut pentru că "ne deosebim prin diversitate, avem o altă viziune, iar școala rusească de artă și-a lăsat amprenta prin calitate și nivelul înalt de predare".

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

265
Tagurile:
expoziție, România, pictor
Tematic
Expoziție de pictură interzisă minorilor. Iată ce imagini conțin tablourile
Expoziție de artă, în holul Primăriei: "Feeria iernii în culorile spectrului cromatic"
Fotograful Nata Eftene pregătește o expoziție inedită. Iată cine sunt protagoniștii


Загрузка...