Valeriu Reniță

Expert: Vom avea sau nu o coaliție între socialiști și blocul ’’ACUM’’

341
(reînnoit 17:30 03.03.2019)
Comentatorul politic Valeriu Reniță a declarat în studioul radio Sputnik Moldova că nu crede într-un aranjament politic de conjunctură, după alegerile parlamentare, între socialiști și blocul ’’ACUM’’

Expertul a afirmat că nu crede că cele două formațiuni se vor uni pentru a forma o coaliție ad-hoc.

’’Se discută zilele acestea un asemenea scenariu, am văzut și rezultatul acestor discuții. Până la urmă, oamenii au înțeles că nu-și pot risca imaginea, pentru că avem înainte câteva exerciții electorale importante. Vorbim de alegerile locale generale, mai apoi alegeri prezidențiale’’.

Reniță a mai spus că cele două partide sunt atât de antagonice încât este suficient ca unul dintre ele să-și anunțe intenția de a intra în discuții și imediat își șifonezi imaginea.

În ultima perioadă, mai mulți formatori de opinie au avansat ideea unor  înțelegeri și compromisuri între socialiști și blocul ’’ACUM’’ pentru a forma o coaliție tehnică de moment. Experții au avansat ideea despre constituirea unei coaliții  de conjunctură, provizorie, între ACUM și PSRM pentru a forma un guvern de compromis, cu scopul de a elibera instituțiile statului din captivitate. Liderul PPDA, Andrei Năstase, a reiterat că Blocul ACUM nu va face alianţă cu PSRM şi nici cu PDM, mai ales pentru că au dat asigurări anterior că acest lucru nu se va întâmpla. Politicianul a îndemnat cetăţenii să aibă răbdare, după ce în spaţiul public au apărut mai multe voci care au îndemnat Blocul ACUM să facă o alianţă temporară cu PSRM.

Autor:Eduard Maciac

341
Tagurile:
coaliție majoritară
Tematic
Dodon, despre șansa de a forma o coaliție între socialiști și cei de dreapta
Plahotniuc: PDM este gata să înceapă negocierile cu partidele pentru a creea o coaliție
Parlamentul ar putea fucționa și fără coaliție: Iată ce zice legea


Загрузка...