Mihaela Strâmbeanu

Spectacol caritabil în Capitală, pentru susținerea victimelor violenței în familie

309
(reînnoit 11:40 28.02.2019)
În UTA Găgăuzia va fi deschis un adăpost pentru victimele violenței de gen. Pe 28 februarie două actrițe din Chișinău și trei actrițe din UTA Găgăuzia vor prezenta un spectacol, iar banii din vânzarea biletelor vor merge pentru deschiderea acestui centru.

Pe 28 februarie, ora 18:00, pe scena Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici" din Capitală, va fi prezentat spectacolul de caritate "Я умереть надежде не дам" (Nu voi permite speranței să moară), care prezintă istoriile reale și triste ale femeilor abuzate fizic în familie. Banii din vânzarea biletelor vor fi donați pentru deschiderea unui adăpost pentru femeile abuzate în familie din UTA Găgăuzia. Piesa va fi interpretată în limba rusă, de către actrițele Mihaela Strâmbeanu, Olga Guţu-Cucu, Natalia Ivanciuc, Elena Danaji și Diana Karapenkova.

"Ideea organizării acestui spectacol a venit din partea PNUD Moldova și a autorităților din Găgăuzia. În această regiune nu există un centru de plasament pentru victimele violenței în familie. Deschiderea unui asemenea adăpost va permite femeilor să locuiască în centru, temporar, împreună cu copiii lor. Aici le vor veni în ajutor psihologi, juriști și asistenți sociali", a spus Mihaela Strâmbeanu, actrița Teatrului Național "Mihai Eminescu" din Capitală.

Totodată, Mihaela Strâmbeanu a subliniat că prin prezentarea acestui spectacol actorii își doresc să încurajeze femeile să nu tolereze violența în familie, să rupă tăcerea și să aibă curajul să ceară ajutor.

Un bilet la spectacolul caritabil "Я умереть надежде не дам" costă între 50 și 200 de lei și poate fi cumpărat online pe iticket.md sau direct de la casele Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici".

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

 

 

309
Tagurile:
violența în familie, victime, caritabil, spectacol
Tematic
Ce le lipsește femeilor care tolerează violența în familie?
Violența în familie: Ce trebuie să cunoască femeile abuzate fizic - detalii


Загрузка...