Corneliu Ciurea

Cine va fi viitorul premier și de ce la Nisporeni vor fi organizate alegeri noi

538
(reînnoit 14:11 27.02.2019)
Expertul Corneliu Ciurea a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova despre schimbările din Guvern care ar putea surveni după constituirea majorității parlamentare.

Expertul a declarat în cadrul emisiunii ’’Contrapunct’’ că actualul premier Pavel Filip va rămâne deputat în Parlament după constituirea noii majorități parlamentare. Mai mult, PD nu va dori să scoată foarte mulți deputați care au învins în circumscripții uninominale și să-i trimită în Guvern.

Corneliu Ciurea nu exclude însă că ’’domnul Vladimir Plahotniuc va face acest pas și va merge spre Guvern pentru a ocupa funcția de premier. Asta mi se pare logic pentru că repune în funcție un scenariu din 2016 - cel de intrare la guvernare a PD. Cred că, dacă domnul Plahotniuc va dori să meargă în Guvern, asta înseamnă că la Nisporeni vor avea loc alegeri noi. Prin urmare vom fi martorii unei schimbări de echipă la Guvern și PD va avea o misiune să aducă oameni noi’’, a precizat Corneliu Ciurea.

În 2016 Vlad Plahotniuc a fost pentru câteva ore candidatul la funcția de prim-ministru, pentru ca ulterior președintele Nicolae Timofti să anunțe că respinge candidatura acestuia pe motiv ca nu întrunește criteriile de integritate.

Autor: Eduard Maciac

538
Tagurile:
Alegeri noi, alegerea premierului
Tematic
Lupu, despre candidatul la funcţia de premier şi despre Plahotniuc
Plahotniuc va fi propus repetat pentru funcţia de premier


Загрузка...