Viorica Cărare

De ce merită fii bun, chiar dacă lumea ți se pare rea?

374
(reînnoit 18:13 18.02.2019)
Ziua bunătății spontane este marcată în toată lumea, în data de 17 februarie. Sărbătoarea își are originea în SUA, însă, în prezent, este marcată în întreaga lume indiferent de cetățenie, naționalitate sau convingeri religioase. Cu acest prilej, invitata emisiunii "Sputnik Matinal", profesorul universitar și avocata Viorica Cărare, a explicat ce înseamnă pentru ea noțiunea de bunătate, cât de ușor este să fii bun într-o lume mercantilă și cum putem acționa ca oamenii cu viziuni materialiste să nu taie lanțul celor care vor să facă fapte bune.

"Bunătatea este o noțiune mult mai largă. Dacă este un fel de a fi, este interiorul tău și tu așa trăiești, atunci nu apare problema dacă e ușor sau greu", a explicat profesorul universitar Viorica Cărare.

Dacă o persoană așteaptă mulțumiri pentru bunătatea sa, atunci aceasta nu mai poate fi considerată bunătate. Pentru bunătatea voastră nu trebuie să așteptați laude sau recompense. Adevărata bunătate este atunci când faceți fapte bune care vă aduc bucurie și plăcere, fără să așteptați ceva în schimb.

Viorica Cărare consideră că bunătatea este un mod de viață. Stâlpii de bază ai bunătății sunt respectul, reciprocitatea și promovarea binelui. Oamenii buni sunt în căutarea echilibrului și a păcii interioare prin urmărirea concordanței dintre valorile în care cred și acțiunile săvârșite.

"Nu trebuie să te gândești dacă să faci sau să nu faci bine. Dacă te gândești asupra acestui lucru atunci reiese că faci lucrurile din interes, vrei să impresionezi și vrei să profiți totodată de anumiți oameni", susține avocata.

Totodată, Viorica Cărare spune că bunătatea înseamnă acei șapte ani de acasă și se cultivă în familie. Însă niciodată nu este târziu dacă persoana își dorește să-și dezvolte capacitățile și aptitudinile în această direcție.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

374
Tagurile:
educație, familie, valori, bunătate
Tematic
Ce stil de educație să adopți ca să devii un părinte mai bun
Profesor: Noțiunea de educație nu înseamnă performanță academică


Загрузка...