Oleg Baraliuc

Intersecții: Compozitorul Oleg Baraliuc, într-un dialog de suflet cu Andrei Porubin

202
(reînnoit 17:26 15.02.2019)
Pe 8 februarie a împlinit 51 de ani și cam tot de atâta timp este pasionat de muzică. Compozitorul Oleg Baraliuc a fost invitatul emisiunii "Intersecții".

Dragostea pentru muzică compozitorul a moștenit-o de la mama sa. În copilărie, Oleg Baraliuc a cântat la acordeon, la trei ani a interpretat prima melodie la acest instrument. A studiat șapte clase în orașul de baștină, ca mai apoi să fie admis la școala internat "Eugen Coca", astăzi "Ciprian Porumbescu", unde a studiat țambalul și pianul. Îndemnat de Constantin Rusnac, Oleg Baraliuc și-a urmat studiile la Conservatorul "Gavril Musicescu", astăzi Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.

În 1988 a lansat piese care ulterior aveau să devină șlagăre, printre ele "Mănăstirea Căpriana", în interpretarea Olgăi Ciolacu. Ulterior artistul s-a stabilit cu traiul la Moscova și a fost ales să lucreze pentru teatrul "Alla Pugaciova", unde a activat 15 ani şi a avut privilegiul să scrie piese pentru Pugaciova şi Kirkorov. El este și compozitorul piesei "A century of love", interpretată de Geta Burlacu, care a câștigat preselecția națională a concursului Eurovision.

În prezent, compozitorul s-a întors la Chişinău și scrie muzică pentru interpreții din țara noastră.

"Îmi este interesant să colaborez cu artiștii din țara noastră. Fiecare interpret este o carte și cu fiecare din ei îmi este interesant, pentru că are caracterul său și doleanțele sale. Uneori "chinui" interpreții până ajungem la rezultatul cuvenit", a spus compozitorul.

Oleg Baraliuc a dezvăluit secretul succesului său și de ce mulți interpreți apelează la serviciile sale.

"Muncesc foarte mult. De dimineața până în noapte sunt în studiou Acolo este viața mea", a declarat Oleg Baraliuc.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

202
Tagurile:
interpret, compozitor, Eurovision
Tematic
Compozitor: Educația muzicală modelează personalitatea elevilor
Andrei Zapșa impresionează o țară întreagă: Profesor, scriitor și compozitor, la 22 de ani


Загрузка...