Zinaida Gribincea

Cum recunoaștem un bărbat care mimează dragostea?

700
(reînnoit 13:55 07.02.2019)
Psihologul Zinaida Gribincea a descris, în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal”, comportamentul bărbatului care mimează dragostea.

”Femeile iubesc cu urechile”, spune un vechi proverb. Iar bărbații escroci, care doresc să profite de o femeie, acționează în acest mod. Adevărul este că reprezentantele sexului frumos vor să fie iubite, iar multe dintre ele confundă declarațiile de dragoste cu dragostea.

”În comunicarea dintre doi oameni are loc un proces de decodificare a sensului mesajului, care trebuie interpretat ca atare deși, atunci când vorbim despre relația dintre doi îndrăgostiți, interpretarea sensului suportă unele deformări”.

Potrivit psihologului Zinaida Gribincea, dragostea sinceră se manifestă prin fapte, și nu prin vorbe. Ca urmare, femeile nu ar trebui să aibă încredere într-un bărbat care face doar declarații de dragoste.

”Femeia trebuie să analizeze orice detaliu, atunci când interacționează cu un bărbat care îi face curte: aspectul exterior, felul în care își exprimă gândurile, ideile, dacă întârzie sau ajunge la timp la întâlnire. Aceste detalii vorbesc despre caracterul bărbatului, ceea ce este el în realitate”.

Femeilor sunt ademenite nu doar de declarațiile de dragoste. Ele se lasă ușor cucerite de inteligența unui bărbat. Această calitate poate fi, de asemenea, amăgitoare.

”Când iubești o persoană, manifești empatie față de ea. De aceea, inteligența, separată de empatie, trebuie să ne pună în gardă. Omul poate fi inteligent, însă sărac emoțional. Or, empatia este importantă într-o relație. Căci dacă nu știm să ne exprimăm emoțiile, nu vom înțelege nici trăirile partenerului”.

Autor: Maria Dimineț

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OKhttps://ok.ru/sputnikmoldova

 

700
Tagurile:
psiholog, dragoste, barbat, Moldova
Tematic
Dragoste în stil moldo-japonez
Bani și profit din ”dragoste”


Загрузка...