Luminița Suveică

Învață te alimentezi corect și sănătos: La Chișinău va fi deschisă o școală de nutriție

709
(reînnoit 11:04 23.01.2019)
La Chișinău va fi deschisă o școală de nutriție unde veți avea parte de instruiri generale și veți putea învăța programele de alimentație sănătoasă.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", nutriționista și profesorul universitar Luminița Suveică a declarat că școala de nutriție va oferi un program de educație alimentară pentru persoanele de toate vârstele.

"Mi-a venit această idee după o călătorie în Italia. În restaurant, în orice meniu este precizat ce se conține în anumite produse și este destul de bine când poți înțelege care este cel mai benefic produs pentru organismul tău. De exemplu, în a doua jumătate a zilei se recomandă să ne bazăm mai mult pe alimentele care conțin proteine, iar în prima jumătate a zilei să folosim mai mulți carbohidrați. În acest mod vom putea menține energia pe tot parcursul zilei. Însă pentru a cunoaște cum să alegi trebuie să ai și cunoștințe", a subliniat nutriționista.

Totodată, Luminița Suveică spune că școala de nutriție va veni cu un suport de informații în care va oferi și o agendă alimentară corectă și sănătoasă în instituțiile de învățământ din țara noastră.

"Acum suntem la etapa de elaborare a curriculumului. Consider că fiecare dintre noi, de la mic la mare, trebuie să fie informat, pentru că alimentația necorespunzătoare poate provoca un șir de probleme de sănătate", a punctat ea.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

709
Tagurile:
nutriționist, alimentație sănătoasă
Tematic
Alimentația sănătoasă: Reguli de bază recomandate de un nutriționist
Vrei să slăbești sănătos? Ascultă sfaturile practice ale nutriționistului
Sfatul nutriționistului: Despre alimentația sănătoasă
Consumul de lapte – de ce este esențial pentru sănătate?


Загрузка...